- Jeg er ved mine fulle fem

38-åringen som Riksadvokaten vil erklære utilregnelig, er skuffet og hevder han er ved sine fulle fem.

 SKUFFET:  - Min klient er svært skuffet. Han mener han er ved sine fulle fem, og nekter for å ha drept Sigrid, sier advokat John Christian Elden.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKUFFET: - Min klient er svært skuffet. Han mener han er ved sine fulle fem, og nekter for å ha drept Sigrid, sier advokat John Christian Elden. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat John Christian Elden sier at 38-åringen politiet mener drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne i fjor sommer, er skuffet over at Riksadvokaten vil erklære ham utilregnelig, og over at han er beskyldt for drap.

- Min klient fastholder at han har vært ved sine fulle fem, og at han vet han ikke har drept Sigrid. Han ser dette som et ledd i politiets og helsevesenets forfølgelse av ham, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

- Som forsvarer er det min oppgave å sørge for at tilregnelighetsspørsmålet opplyses på best mulig måte, slik at retten kan treffe en juridisk korrekt avgjørelse, sier Elden til Dagbladet.

Advokaten vil nå gå gjennom politiets bevisbilde grundig.

- Vi skal belyse den tvil som måtte foreligge om sakens faktum på alle områder slik en forsvarer skal. Vi (Elden forsvarer 38-åringen sammen med advokat Karen Forbrigd, red.anm.) noterer oss at riksadvokaten har valgt seg en gjerningsmann blant de to som var siktet i saken, og vil selvsagt se nærmere også på dette, sier Elden tilDdagbladet.