- Jeg er veldig glad jeg kan dra tilbake til Norge

Ingvild Selvik Ask (31) ble løslatt av kidnapperne i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingvild Selvik Ask (31), som ble bortført av beduiner på Sinai-halvøya fredag forrige uke, ble i natt løslatt

- Jeg er veldig glad jeg kan dra tilbake til Norge og se mine venner og min familie, som jeg er så glad i, jeg er veldig lettet over at det er over, sier Selvik Ask i videoen fra Reuters.

- Det er med stor lettelse vi kan melde at Ingvild Ask ble løslatt like før klokka 02 i natt, norsk tid. Hun er etter forholdene i god behold og blir tatt hånd om på den norske ambassaden i Kairo, opplyste UDs pressevakt Ragnhild Imerslund til Dagbladet i natt.

Godt tatt vare på Til VG sier 31-åringen at hun er blitt tatt godt vare på av gisseltakerne.

- Men jeg fryktet at jeg aldri ville se familien min igjen, sier hun til avisa.

Imerslund i UD opplyser at forholdene nå blir lagt til rette for at Kristiansands-kvinnen kan returnere til Norge så fort som mulig.

- Jeg har det bra, vi fikk mat og vann, og jeg er uskadd. Politiet følger meg nå til ambassaden i Kairo.

Det fortalte 31-åringen fra Kristiansand til den tidligere CNN-journalisten Mohamed Fadel Fahmy, som sendte sitatet til Dagbladet i en SMS.

Også til VG forteller Selvik Ask at hun har blitt behandlet bra.

- Jeg har vel egentlig ikke hatt det ikke så verst, jeg har blitt veldig godt tatt vare på, kidnapperne har gitt meg nye sko, ny bukse, vi har fått vasket oss, og vi har fått mat og drikke. De har gitt uttrykk for at de ikke vil oss noe vondt, men vi har jo vært på flukt, så vi har vært på tur i ørkenen med jeeper og har kjørt svinfort både dag og natt. Det er den villeste ørkensafarien jeg noensinne har vært borti, sier Selvik Ask til avisa.

- Nær kontakt Ask satt i en taxi sammen med israeleren Ameer Hassan da de to ble kidappet av beduiner fredag. Ifølge gisseltakerne var motivet bak kidnappingen å få løslatt to slektninger fra egyptisk fengsel. Den tidligere CNN-journalisten Mohamed Fadel Fahmy melder på Twitter at kravene ikke er etterkommet.

- Jeg er glad og lettet over at den norske kvinnen som ble bortført på Sinai-halvøya forrige torsdag, er frigitt og i god behold, sier utenriksminister Espen Barth Eide i en pressemelding i dag.

UDs pressevakt Imerslund opplyser til Dagbladet at forhandlingene med gisseltakerne ble ledet av egyptiske myndighter, men at den norske ambassaden i Kairo har hatt nær kontakt med beduinledere.

- Vi er egyptiske myndigheter stor takk skyldig, sier hun.

Mohamed Fadel Fahmy avviser tidligere opplysninger om at norske myndigheter skal ha tilbudt beduinene løsepenger; målet skal hele tida ha vært å få løslatt slektningene.

Gisseltakerne er fremdeles på frifot.