- Jeg er veldig glad

Trafikkskadde Katrine Bråtane (21) fikk delvis medhold i Høyesterett i sitt krav mot If Skadeforsikring. Nå venter hun spent på utfallet av neste runde i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen i Høyesteretts kjæremålsutvalg betyr at hun får utbetalt 7,6 millioner kroner i erstatning. Katrine ble lam fra halsen og ned i en trafikkulykke i Risør i 1990.

- Jeg er veldig glad. Endelig får mamma og pappa tilbake pengene de har lagt ut. Det blir imidlertid spennede å se hva høyesterett kommer fram til, sier hun til Dagbladet.

Det opprinnelige tilbudet fra forsikringsselskapet var på 250.000 kroner. Katrine Bråtane gikk til søksmål og ble i Agder lagmannsrett tilkjent 10 millioner kroner i erstatning, noe som var det høyeste erstatningsbeløpet i Norge noensinne.

Denne dommen anket forsikringsselskapet til Høyesterett, og nå har altså landets høyeste domstol konkludert med at bare deler av dommen vil bli behandlet på nytt.

Ifølge Bråtanes advokat, Christian Lundin, er hun nå garantert en erstatning på minst 7,6 millioner kroner. Han mener også at alle norske forsikringsselskap etter dette må behandle lignende erstatningssaker på en ny måte.

Katrine Bråtanes familie måtte ta opp lån for å bygge om og tilpasse huset etter at hun ble lam. Katrine bor og studerer nå i Oslo.

NTB/Dagbladet.no

LETTET: Katrine Bråtane er sikret 7,6 millioner i erstatning fra If etter avgjørelsen i Høyesterett.