Corona

- Jeg er veldig glad

De lave smittetallene i Oslo får Raymond Johansen til å juble. Byrådslederen ser nå på muligheter for ytterligere gjenåpning.

ÅPNER OPP: - Oslo har klart å slå smitten ned igjen og igjen, sa Raymond Johansen da han møtte pressen og la fram nye lettelser for hovedstaden fredag 21. mai 2021. Video: Oslo kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare registrert 12 nye smittede i Oslo. Det er det laveste døgntallet siden starten av september.

Nyhetene gleder byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Han skal nå vurdere ytterligere gjenåpning av Oslo innen kort tid.

- Vi har klart å slå ned russe-utbruddet gjennom utrettelig innsats fra smittesporere og helsepersonell, og vaksineringstakten er nå rekordhøy. Byrådet vil i løpet av de nærmeste dagene gjøre en vurdering av videre gjenåpning, sier Johansen til Dagbladet.

- Jeg er veldig glad

Ser man på tallene for sist uke, peker smittapila nedover. I forrige uke ble det registrert 292 nye smittede i Oslo, opplyser Oslo kommune til NTB.

Det er en solid nedgang sammenlignet med uken før, da tallet var 596. Vi må tilbake til uke 40 i fjor sist uketallet var så lavt i Oslo.

Smittetallene for Oslo har ligget stabilt på et lavt nivå den siste tida. De tre siste dagene er det registrert henholdsvis 18, 19 og 12 nye coronatilfeller.

- Jeg er veldig glad for at smittetallene fortsetter å synke, alt tyder på at den gradvise, kontrollerte gjenåpningen av Oslo fortsetter å gå bra. Dette føyer seg inn i et kjent bilde, byen vår har gjennom hele pandemien hatt få smittede og lave dødstall sammenlignet med andre hovedsteder i Europa, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer