Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er veldig klar over at vi taklet saken dårlig

Partileder Siv Jensen i Frp forstår kritikken mot ledelsens håndtering av Birkedal-saken.

- VANSKELIGERE NÅR EN STÅR MIDT OPPI DET: Partileder Siv Jensen sier hun forstår kritikken, og er klar over, at partiledelsen taklet Birkedal-saken dårlig. Foto: Morten Holm
- VANSKELIGERE NÅR EN STÅR MIDT OPPI DET: Partileder Siv Jensen sier hun forstår kritikken, og er klar over, at partiledelsen taklet Birkedal-saken dårlig. Foto: Morten Holm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ingen problem med å forstå at folk synes vi taklet saken dårlig. Alle, meg selv inkludert, er veldig klar over det. Men på den andre siden er det veldig lett å se hvordan andre reagerer og oppfører seg når de ser saken utenfra, mens det er vanskeligere når en står midt oppi det selv, sier Siv Jensen.

- Slike saker er aldri lette, men vi skal fortsette å prøve å finne de best mulige løsningene for å håndtere saken riktig. Akkurat nå planlegger vi en rutine innad i partiet slik at vi kan takle det videre på en bedre måte, sier hun om saken der partiets tidligere ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal, er siktet blant annet for seksuell omgang med en mindreårig.

Jensen tror ikke at Frp vil miste velgere på grunn av saken.

- Vi var forberedt på en storm i partiet nå i etterkant, men vi tror det vil gi kortsiktig effekt på meningsmålingene. Folk flest klarer heldigvis å skille sak og person.

Stavanger Aftenblad skriver tirsdag at en lokal meningsmåling blant regionens velgere viser at 64 prosent mener at Birkedal-saken ble taklet dårlig eller svært dårlig av Frps sentrale ledelse, mens bare 7 prosent mente at saken ble taklet bra eller svært bra. 29 prosent hadde ingen mening.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media