Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er veldig lei meg for alt som har skjedd

Moren til drapssiktede i Orlando-skytingen var med sønnen i retten.

OVERVÅKES: Politiet frykter at drapssiktede skal ta sitt eget liv og overvåker derfor cella hans kontinuerlig. Han er siktet for å ha skutt og drept en mann og såret fem andre under skytingen i et kontorbygg i Orlando i går. Foto: Gerardo Mora/Getty Images/AFP/SCANPIX
OVERVÅKES: Politiet frykter at drapssiktede skal ta sitt eget liv og overvåker derfor cella hans kontinuerlig. Han er siktet for å ha skutt og drept en mann og såret fem andre under skytingen i et kontorbygg i Orlando i går. Foto: Gerardo Mora/Getty Images/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Jason Rodriguez (40) er siktet for å ha skutt og drept en person og skutt fem andre på sin gamle arbeidsplass i Gateway center i Orlando sentrum i USA i går.

Rodriguez jobbet som ingeniør i selskapet Reynolds Smith & Hill, men måtte slutte i 2007 på grunn av jobb-prestasjonene hans. Den drepte og den skadde jobbet alle i det samme selskapet.

I dag måtte han møte til et kort rettsmøte i Orange County-fengselet etter skyteepisoden i går. Lenket med håndjern stirret han i gulvet og vugget fram og tilbake mens han fikk høre anklagene mot ham og fikk vite at han må sitte i varetekt den neste tiden, skriver avisa Orlando Sentinel.

- Mental syk
Mannen fikk også oppnevnt en forsvarsdvokat. Advokat Robert Wesley gikk rett i strupen på politiet.

- Min klient holdes under annerledes omstendigheter. Han har heller ikke fått noen klær der han er, sier Wesley.

Til media etter høringen beskrev han en syk klient.

- Han er veldig, veldig mentalt syk, sier Wesley.

Han forteller at Rodriguez har hatt mange stressmomenter i live tog nevner problemer med ekteskap, konkurs og arbeidsledighet.

STORT POLITIOPPBUD: Politiet omringet kjapt bygningen der gjerningsmannen slo til. Foto: Gerardo Mora/Getty Images/AFP/SCANPIX
STORT POLITIOPPBUD: Politiet omringet kjapt bygningen der gjerningsmannen slo til. Foto: Gerardo Mora/Getty Images/AFP/SCANPIX Vis mer

- Men det er ingen unnskyldning for å bli voldelig, sier advokaten, ifølge avisa.

Siktede skal helsesjekkes i fengselet. Han blir overvåket  24 timer i døgnet i frykt for at han skal forsøke å ta sitt eget liv. Cellen han sitter i er strippet for møbler og annet som kan benyttes til et slikt formål.

Unnskyldning
Rettsmøtet i dag gikk uten tilhørere og varte bare en liten stund. Moren til siktede var til stede, men det er uvisst om hun fikk møte sønnen sin i retten. Hun kom med en kort uttalelse i respekt for ofrene etter skytingen.

- Jeg er veldig lei meg for alt som har skjedd. Dette er veldig sårende, sier moren.

Nyhetsbyrået AP skriver at det var 26 år gamle Otis Beckford som ble drept. Han ble skutt minst to ganger med en pistol ved resepsjonen til firmaet i bygningen. Beckford etterlater seg en ung datter og en samboer han var forlovet med.

Etter å ha skutt Beckford gikk gjerningsmannen videre inn i kontorbygningen og skjøt vilt rundt seg. Fem personer ble skadd. Tilstanden deres skal være stabil, melder AP.

I RETTEN I DAG: Jason Rodriguez (40) møtte i retten i dag, siktet for drap. Foto: AP Photo/John Raoux/SCANPIX
I RETTEN I DAG: Jason Rodriguez (40) møtte i retten i dag, siktet for drap. Foto: AP Photo/John Raoux/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media