- LEI MEG: Augusto Toro Blacutt sier han mener det er helt feil at hans tidligere kjæreste, som er tiltalt i den norske delen av den såkalte Bolivia-saken, nå er tiltalt for å være bakmann. Foto: Privat
- LEI MEG: Augusto Toro Blacutt sier han mener det er helt feil at hans tidligere kjæreste, som er tiltalt i den norske delen av den såkalte Bolivia-saken, nå er tiltalt for å være bakmann. Foto: PrivatVis mer

- Jeg er veldig lei meg for at hun sitter tiltalt i dag

Kokaindømte Augusto Toro Blacutt sier at hans tidligere kjæreste, den såkalte skuespilleren (23) tiltalt etter mafiaparagrafen, ikke bør sitte tiltalt i Bolivia-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Augusto Toro Blacutt var i dag innkalt til Oslo tingrett for å forklare seg om den norske delen av den såkalte Bolivia-saken. Selv er Blacutt dømt i den bolivianske delen av saken.

Han nektet å forklare seg for aktor Petter Mandt av sikkerhetsårsaker.

- Sorry - Jeg kan ikke la meg avhøre, men det er ikke fordi jeg ikke vil, men på grunn av forholdene rundt. Jeg tok frivillig kontakt med norsk påtalemyndighet fordi jeg har viktig informasjon i saken. Men på grunn av min sikkerhetsrisiko, kan jeg ikke det. Sorry. Jeg vil, men jeg kan ikke det, sa Blacutt.

Advokat Morten Furuholmen, som representerer den 23 år gamle kokaintiltalte kvinnen, fikk likevel mulighet til å stille Blacutt noen spørsmål.

Blacutt har tidligere vært sammen med 23-åringen, som populært er kalt skuespiller i norske medier, og 23-åringen bodde i tiden før saken dukket opp sammen med ham i Santa Cruz i Bolivia.

- Lei meg - Jeg vil ikke forklare meg, men jeg kan si noe kort: Hun har ikke vært med på verken finansieringen, planleggingen, organiseringen eller på å sende eller motta noe som har med denne saken å gjøre, sa han.

- Det er helt feil at hun sitter tiltalt. Jeg er veldig lei meg for det, og jeg synes det er veldig trist, fortsatte han.

Han forteller at han hadde håpet at norske myndigheter hadde funnet en tryggere måte for å gjennomføre forklaringen.

- Jeg må heller la det være opptil henne å forklare seg om sannheten, og jeg støtter henne i det.

- Mye hun ikke har visst På spørsmål om konkrete turer i Sør-Amerika i forbindelse med narkotikahandel, svarer Blacutt:

- Det er mye hun ikke har visst om hva jeg har gjort, sa han.

23-åringen har tidligere forklart for retten at hun i ettertid har innsett at han skjulte mye for henne. De planla også å flytte sammen til Bolivia i 2008.

- Han skjulte mye for meg - Jeg reiste til Bolivia i mars 2008. Jeg ser i ettertid at han har vært i Peru, men det visste jeg ikke. Han oppga meg som grunn for å dra ned tidligere for å ordne med hus i Santa Cruz. Han ville sikkert ikke at jeg skulle vite om det, sa hun i retten.

- Han har skjult veldig mange ting for meg. Det har jeg oppdaget de siste årene. Forklaringen er vel at han ikke ville at jeg skulle begynne å stille spørsmål.

23-åringen forteller at hun nektet å vitne mot Augusto i begynnelsen fordi de var kjærester.

- Jeg ønsket ikke å komme i en situasjon der jeg måtte vitne mot en person som jeg har hatt et nært forhold til.

• LES OGSÅ: Innrømmer at hun sendte sex-melding til Madeleine