- Jeg er veldig lei meg for det jeg gjorde mot denne kvinnen

Høyt respektert statsadvokat havnet i fyllearresten i helga, er nå siktet for forsøk på frihetsberøvelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  En erfaren statsadvokat er siktet for forsøk på frihetsberøvelse, etter at han i beruset tilstand skal ha forsøkt å pågripe en kvinne uten at det var grunn til det.

Ifølge TV 2 Nyhetene var det natt til lørdag mannen til slutt endte i fyllearresten på politihuset på Grønland i Oslo. Lørdag ble han avhørt i den spesielle saken.

- Veldig lei meg Statsadvokaten bekrefter i kveld siktelsen og hendelsesforløpet overfor Dagbladet, og legger seg helt flat etter den dramatiske episoden.

- Jeg er veldig lei meg for det jeg har gjort mot denne kvinnen. Jeg var veldig full og husker ikke veldig mye av det som skjedde, sier statsadvokaten til Dagbladet i kveld.

Han opplyser at han fikk for seg at en kvinne på byen hadde stjålet mobiltelefonen hans. Statsadvokaten satte seg inn i taxien der kvinnen satt.

- Jeg holdt henne fast i armen og i håret. I hodet mitt trodde jeg at hun hadde tatt telefonen min, noe som senere viste seg å ikke være riktig. Telefonen fant jeg igjen senere, jeg hadde den ikke på meg. Det var en misforståelse, sier han.

- Vil si unnskyld Den siktede statsadvokaten skulle denne uka vært aktor i en straffesak, men har overlatt rettsforhandlingen til en kollega. Mannen har varslet sine sjefer om situasjonen og holder seg unna rettssalene, men vet foreløpig ikke hvilke konsekvenser siktelsen eventuelt kan få for stillingen hans.

Formelt er han ikke suspendert, men det vil bli vurdert av Riksadvokaten ut fra etterforskningens gang.

- Det påtalemessige i saken har ikke kommet i gang, sier statsadvokaten, som nå ønsker å beklage også direkte overfor fornærmede i saken.

- Jeg har gitt uttrykk overfor politiet at de gjerne kan ta kontakt med henne og spørre om hun har lyst til å snakke med meg. Jeg har lyst til å si unnskyld og at hun skal slippe å være redd for å møte meg på gata, sier statsadvokaten.

Han opplyser at han i tillegg til forsøk på frihetsberøvelse er siktet for ordensforstyrrelse.

- Kan ikke skjønne det  Selve etterforskningen håndteres av Vestfold og Telemark statsadvokatembeter som settestatsadvokatembete.

- Vi har bedt om en rask avklaring, men for øvrig har vi understreket at saken skal behandles som en hvilken som helst sak av denne typen, sier assisterende riksadvokat Knut Erik Sæther til TV 2.

Leder for Statsadvokatenes forening, Terje Nybøe, beskriver sin siktede kollega som høyt ansett, eksemplarisk og rutinert.

- Vi som kjenner ham, kan ikke skjønne at han har havnet i en slik situasjon, sier Nybøe til TV 2.