Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er veldig letta over å slippe katta ut av sekken

Sier Bjarne Håkon Hanssen om at han trekker seg som statsråd. Nå vil han bruke de nærmeste månedene til å gå i fjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Helseminister Bjørne Håkon Hanssen (46) går av som helsestatsråd.

Dagbladet treffer Hanssen på hans kontor i regjeringskvartalet. Der går Hanssen rundt og myser.

- Alt er grumsete
- Jeg mangler linser. Kan dere kjøpe linser for meg i dag? spør han kobbelet av informasjonsarbeidere han har rundt seg.

- Det er en forglemmelse, og nå er alt grumsete, sier han henvendt til Dagbladet.

Han finner likevel roen i en lenestol og forklarer at denne dagen er spesiell for ham, men likevel bra:

- Slipper de hvite løgnene
- Det føles veldig fint å kunne fortelle om dette valget som jeg har tenkt på siden i sommer. Jeg er veldig letta av å kunne slippe katta ut av sekken, sier den avtroppende statsråden.

- Spesielt blir det fint å slippe de hvite løgnene til venner, bekjente og journalister. Jeg er også blitt invitert på diverse konferanser som jeg har måttet være veldig vag angående om jeg stiller. Nå kan jeg fortelle at den nye statsråden tar seg av det, sier Hanssen og smiler bredt.

Ikke lenger så dedikert
Årsaken til at han går av, er at han ikke lenger er hundre prosent dedikert til den oppgaven han skal gjøre.

- Jeg synes fortsatt det er gøy, men mangler litt av motivasjonen. Nå vil jeg gjøre andre ting som kan gi meg et påfyll av kreativitet, sier Hanssen.

Nye jobbtilbud
Han har allerede fått tilbud om å jobbe for Sparebank1-gruppen i Trøndelang og har dessuten vært i kontakt med et ferskt gründerfirma i Oslo.

- Nå skal jeg bruke månedene framover på å bestemme meg for hva jeg skal gjøre. Det høres veldig spennende ut å prøve seg som gründer. Der får jeg bruke kreativiteten på en helt annen måte enn som helsestatsråd, sier Hanssen.

Gründerfirmaet har ennå ikke fått navn, og er helt nyoppstartet, ifølge statsråden.

- Der skulle jeg jobbet tett på næringslivet i flere kommuner og drevet kommunikasjon der et budskap trenger å bli formidlet. Nå har jeg brukt penger i så mange år, og vil gjerne være med på å skape verdier i noen år.

- Ikke vemodig

- Jeg er ikke trist eller vemodig i dag. Nå ser jeg framover og gleder meg til nye utfordringer, presiserer Hanssen.

KAKTUSKONGEN: På kontoret til Bjarne Håkon Hanssen er det kaktuser uansett hvor du snur deg. -Jeg har fått dem fra Se og Hør. De gir meg kaktus hver gang de mener jeg har sagt noe dumt. Det tar seg som et tegn på at jeg er på rett spor. Det er verre når de gir meg champagne, sier Hanssen. Han tror han har fått flere kaktuser enn de andre kollegene i regjeringskvartalet. Foto: KRISTER SØRBØ
KAKTUSKONGEN: På kontoret til Bjarne Håkon Hanssen er det kaktuser uansett hvor du snur deg. -Jeg har fått dem fra Se og Hør. De gir meg kaktus hver gang de mener jeg har sagt noe dumt. Det tar seg som et tegn på at jeg er på rett spor. Det er verre når de gir meg champagne, sier Hanssen. Han tror han har fått flere kaktuser enn de andre kollegene i regjeringskvartalet. Foto: KRISTER SØRBØ Vis mer

Han utelukker imidlertid ikke at han kommer tilbake til politikken en dag.

- Da jeg informerte Jens Stoltenberg om min avgang den 17. september, fikk jeg vite at jeg fortsatt var ønsket. Og det var veldig hyggelig. Jeg vil nok savne politikken.

Hvem som bør ta over hans kontor og hans stilling, vil han ikke uttale seg om.

- Det er heldigvis ikke jeg som må ta den avgjørelsen. Jeg synes Stoltenberg har vært flink i valgene sine så langt, og det blir  han nok også denne gangen.

Jens Stoltenberg sier til Dagbladet at han håper Hanssen kommer tilbake til politikken.

Vil gå i fjellet
Men aller først skal Hanssen slappe av og bruke tiden de nærmeste månedene på å få i fjellet, trene og dyrke interessen for fotografi.

- Jeg kommer til å få karantene noen måneder og gleder meg til å komme meg ut i fjellet. Jeg må skylde meg nå før snøen kommer for jeg liker ikke å gå på ski, sier Hanssen.

Han spør Dagbladets fotograf ut om kameraet han har med seg, og forteller at han skal ta mange bilder i fjellheimen.

Taus om kona

Om han nå skal bruke mer tid med kone og hans fire barn, vil Hanssen ikke si noe om. Han vil heller ikke kommentere om han har rådført seg med dem i forkant av at han går av.

- Avgjørelsen har jeg tatt selv. Ut over det vil jeg ikke si noe om privatlivet for det har jeg dårlig erfarlig med, sier Hanssen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling