- Jeg er veldig lettet

Joshua Frenchs mor etter enigheten om dødsfallet.

LETTET: Kari Hilde French sier hun er lettet etter at sønnen Joshua ikke lengre er mistenkt i forbindelse med Tjostolv Molands død. Her ankommer hun Ndolo fengselet i Kinshasa i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
LETTET: Kari Hilde French sier hun er lettet etter at sønnen Joshua ikke lengre er mistenkt i forbindelse med Tjostolv Molands død. Her ankommer hun Ndolo fengselet i Kinshasa i dag. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA (Dagbladet): I dag ble det kjent at Kripos og kongolesiske militære påtalemyndigheter er blitt enige om en konklusjon på etterforskingen av dødsfallet til Tjostolv Moland.

Lettet Den dødsdømte nordmannen ble funnet død på badet like utenfor cella han delte med Joshua French. Siden har cellekameraten følt seg mistenkt for drap.

- Jeg er veldig lettet nå. Jeg var redd for at de militære ville sette seg på bakbeina, sier Kari Hilde French til Dagbladet.

Moren til Joshua French har fryktet at sønnen skal bli viklet inn i enda en rettsprosess.

I 2009 og 2010 ble han og Tjostolv Moland dømt til døden en rekke ganger for drapet på sin sjåfør og for spionasje.

- Jeg er veldig lettet over resultatet av denne dagen. Jeg har jo opplevd at det kan være veldig uforutsigbart hva som blir skjer. Jeg tar ingenting for gitt i denne saken, sier hun.

Jobber med benåding Moren har reist til Kongo for å støtte sønnen i den vanskelige tiden, samt å jobbe videre for å få ham hjem til Norge.

- Vi jobber jo med å få Joshua benådet, så får UD jobbe for en soningsoverføring.

I dag var hun i fengselet med varm middag til sønnen.

- Han har ikke lenger kokemuligheter der inne, sier hun.