Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er veldig lettet

Anne Slåttens medstudent føler seg utenfor mistanke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Liket kan ha blitt flyttet

FØRDE (Dagbladet.no): Anne Slåttens medstudent er lettet over at hanske-saken ble tonet ned i retten. Da Stian Henriksen (24) i går vitnet i rettssaken etter drapet på Anne Slåtten, gikk tiltaltes forsvarer Ivar Blikra langt i kaste mistanken over på ham.

Ifølge Blikra finnes det videobilder fra et overvåkingskamera ved sykehuset der Henriksen jobber som viser at 24-åringen hadde på seg tjukke hansker samme morgen som Slåtten ble drept.

Henriksen, som studerte sammen med og bodde på samme hybelhus som Anne Slåtten, nektet.

- Jeg kan umulig ha brukt hansker. Dette var jo i juni, sa han under sin forklaring.

Forsvarerne var kritiske til at videobildene ikke ble tatt med i bevismaterialet.

- Liten verdi

Aktor Jogeir Nogva innledet andre dag av rettssaken med å imøtegå hanske-argumentet. Ifølge Nogva viser bildene trolig bare at Henriksen har hendene trukket inn i jakkeermene.

Foto: PER ARNE SOLEND
Foto: PER ARNE SOLEND Vis mer

- Videoen var et arbeidsnotat for politiet i en innledende fase av etterforskningen.

Aktoratet fikk støtte av politibetjent Dag Fiske, som var stevnet som vitne av forsvaret.

Det var Fiske som i et referat fra overvåkingsvideoen skrev at Henriksen sannsynligvis hadde på seg tjukke, blå og svarte hansker da han ankom sykehuset.

I retten i dag var Fiske mindre sikker på at 24-åringen virkelig brukte hansker. Han nøyde seg med å slå fast man \'ser ikke hud på hendene\', men at dette også kunne bety at hendene var skjult inni jakka.

- Videobildene har begrenset bevisverdi for retten, sa tingrettsdommer Terje Mowatt.

- Lettet

Stian Henriksens påståtte hanskebruk vil trolig bli et prosedyrepoeng for forsvarerne. 24-åringen selv er imidlertid glad for saken ble tonet ned i retten i dag.

- Denne saken er nå ute av verden. Jeg er veldig lettet, sier han til Dagbladet.no.

Utover det ønsket han ikke å kommentere rettssaken.

Usikkerhet rundt \'haikeren\'

I løpet av dagen ble retten ferdig med aktoratets vitner, som etter planen skulle plassere tiltalte i nærheten av åstedet.

Dette lyktes bare delvis.

Tre vitner var usikre på om den etterlyste \'haikeren\', som gikk i retning Angedalsveien kort tid før Slåtten ble drept, virkelig var tiltalte.

Dermed er den siste sikre observasjonen av 42-åringen utenfor en Shell-stasjon i Førde klokka 03.53. Tiltalte selv mener å kjenne seg igjen på disse bildene.

Ifølge aktoratet ble Anne Slåtten drept omtrent klokka 07.20.