- Jeg er veldig provosert

Slakter Vallas unnskyldning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag gikk LO-leder Gerd-Liv Valla ut med en unnskyldning for håndteringen av striden med Ingunn Yssen.

Reaksjonene er ikke positive.

Stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland (AP) fra Vest-Agder har tidligere gått ut med skarp kritikk av Vallas håndtering av saken. Han er veldig provosert:

- Hun snakker på vegne av LO, men hun burde si unnskyld til LO. Dette er hennes eget ansvar, ikke vi som er LO-medlemmer. Hun bruker LO til å unnskylde handlinger som bare hun og personalansvarlig er ansvarlige for, sier Klungland til Dagbladet.no.

Han mener beklagelsen er langt fra er uforbeholden.

- Hun unnskylder seg ikke. Dette kunne kanskje blitt akseptert hvis det var det første hun sa om saken, mye tidligere. Men hva hadde hun selv ment hvis dette var saker som dreide seg om lederstilen til næringslivsledere som Røkke eller Bergesen?

- LO må vurdere

Klungland er tydelig oppgitt over Vallas håndtering av saken, og antyder at LO bør la henne gå.

BEKLAGET I DAGSAVISEN I DAG: Men fortsatt er mange kritiske. Foto: Scanpix
BEKLAGET I DAGSAVISEN I DAG: Men fortsatt er mange kritiske. Foto: Scanpix Vis mer

- Nå mener jeg det må være opp til LO å vurdere hva som skal gjøres. Jeg har gitt mitt råd som tydeligvis falt på steingrunn. Og jeg mener jo at dette bør hun innse selv, men jeg registrerer jo at hun ikke gjør det, sier Klungland.

Han er klar på at Valla selv brøt arbeidsmiljøloven da hun offentliggjorde det mer enn fire sider lange notatet der detaljerte opplysninger om Yssens arbeidsforhold ble kjent:- Når Valla gikk ut med at Yssen ikke holdt arbeidstidene brøt hun arbeidsmiljøloven. Hun burde sagt unnskyld. Til det norske folk, til LO og til alle hun har rammet.

Kritisk

Opposisjonspolitiker og Høyre-nestleder Per Kristian Foss mener det gjenstår endel før Valla har troverdighet:

- Jeg tror dette var en helt nødvendig beklagelse, hun måtte ta selvkritikk på angrepet på Yssen. Men fortsatt gjenstår det en forklaring på hvordan hun kunne finne på å gjøre det, sier Foss til Dagbladet.no.

Han mener Valla har dokumentert en lederstil som tilhører de absolutte unntakene i norsk arbeidsliv, og at Valla har offentliggjort for mye:

- Jeg syns Valla gikk altfor langt i å offentliggjøre interne personalforhold i det fire og en halv siders skrivet, sier Foss.

- FALT PÅ STENGRUNN: Hun unnskylder seg ikke. Jeg har gitt mitt råd som tydeligvis falt på steingrunn, sier APs Rolf Terje Klungland.
MYE GJENSTÅR: Valla har dokumentert en lederstil som tilhører de absolutte unntakene i norsk arbeidsliv, mener Per Kristian Foss.
<B>VALLA HAR GÅTT FOR LANGT:</B> Og unnskyldningen til Yssen er ikke god nok, mener flere.