Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg er veldig redd nå»

16-åringen som la ut villmannskjøring på YouTube, har nå slettet alle sine nettsider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Denne uken gikk politiet på Jevnaker ut og varslet full etterforskning av skrytevideoen som viste villmannskjøring i hastigheter opp mot 245 km/t på motorsykkel i Jevnakerområdet.


Videoen hadde da ligget ute på YouTube i fire dager.

Etter politiets utspill på Dagbladet.no, ble profilsiden og alle YouTube-videoene til gutten som la ut klippet fjernet samme kveld.

I dag sier 16-åringen til Dagbladet.no at det ikke er han som har filmet videoen, men at han tilfeldig fant den på bussen mellom Jevnaker og Ringerike.

- Jeg har egentlig ingen ting å si, for jeg fant en film på bussen som jeg valgte å legge ut. Den synes jeg var litt tøft, så jeg valgte å legge den ut. Det er alt jeg har å si.

- Har du vært i kontakt med politiet om denne videoen?

- Nei, det har jeg ikke, sier gutten.

- Om du fant den på bussen, bør du kanskje melde fra?

image: «Jeg er veldig redd nå»

- Ja. Jeg har aldri vært borte i slike saker før, så jeg er veldig redd nå. Jeg har vært så redd at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre.

- Er det du som kjører på videoen?

- Jeg er ikke gammel nok til å kjøre heller, jeg så.

Straffbart

I videoen som ble publisert på den populære videotjenesten 17. februar, skrytes det åpenlyst av fartsgalskapen.

I vill fart passerer motorsyklisten både 50, 60 og 80-skilt i hastigheter mellom 150 km/t og 245 km/t.

Så alvorlige fartsovertredelser straffes strengt i Norge. Ved fartsovertredelser i 60-soner skal det etter Riksadvokatens retningslinjer legges ned påstand om samfunnsstraff om hastigheten er over 110 km/t, og fengsel fra og med 115 km/t. For 70-soner er grensene 120 km/t og 125 km/t, for 80-soner 130 km/t og 136 km/t, og for 90-soner 142 km/t og 150 km/t.

- Det er jo farlig kjøring da, sier 16-åringen i dag til Dagbladet.no.

Han sier at videoen ble funnet på bussen i fjor høst.

Guttens far er en av lederne i det norske motorsportsmiljøet. Han sier til Dagbladet.no at han tar avstand fra fartsgalskapen, og at de aktive i hans klubb holder seg til banekjøring.

- Vi ønsker at de skal holde seg på banen. Jeg har ikke sett denne filmen, så jeg vet ikke hva som foregår der. De er alle hjertelig velkommen til å kjøre på bane. Men hva andre gjør på veien... vi driver ikke noe politi i vår klubb, sier faren.

Etterforsker

Politiførstebetjent Britt Kristin Hansen Togba ved Jevnaker lensmannskontor varslet i går full etterforskning av videoen.

- Jeg snakket med en jurist om saken, og vi skal se om vi klarer å finne ut hvem det er. Vi skal få hjelp av en som er mer datakyndig. Det er jo en annen motorsykkel som er med på kjøringen, og vi skal se om vi klarer å identifisere skiltet på den, sier Togba.

Både 16-åringen og hans far sier at de nå vil vurdere å melde seg til politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media