- Jeg er veldig skuffet

Lille julaften. Klokka er 16.05, og det er tid for ro og familiehygge i de tusen hjem. På stortinget er alt mørklagt, bortsett fra to kontorvinduer: Ett av dem er Jan Simonsens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Øystein Hedstrøm sitter som alltid på kontoret og arbeider. Jan Simonsen ringer partifeller i Rogaland for å ønske god jul - og be om støtte i den knallharde nominasjonskampen som venter i januar.

I dag reiste han på juleferie til Palestina. For utrenskningene i Fremskrittspartiet fortsetter. Alle midler kan tilsynelatende brukes. Dag Danielsen er fjernet i Oslo og Fridtjof Frank Gundersen i Akershus, mens Øystein Hedstrøm vant første runde i Østfold. Nå står åpenbart Jan Simonsen for tur. Og deretter Vidar Kleppe. «Verstingene» skal vekk fra det regjeringskåte partiapparatet.

- Jeg har mektige motstandere, sier Jan Simonsen. Men avslår å utdype, ut over at fiendene slett ikke bare finnes i hans hjemfylke Rogaland.

De siste ukene har det dryppet ut historier, de fleste eldgamle, om Simonsen. Det toppet seg sist onsdag da TV2-Nyhetene «avslørte» at Simonsen i 1991 hadde hatt besøk av «en bevæpnet innvandrer» på sitt kontor i Stortinget. Det medførte øyeblikkelig avskyresolusjoner fra Carl I. Hagen og John Alvheim, samt flere lokale partikolleger i Rogaland. Plutselig var en krystallklar renominasjon til Stortinget blitt høyst usikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer