- Jeg er veldig takknemlig for at jeg overlevde dette

Politimannen (33) som ble brutalt slått ned i Oslo forteller om voldsepisoden.

SLÅTT I BAKKEN: Politimannen (33) falt i bakken og den andre gjerningsmannen sparket han i ansiktet. I dag foprteller han om det han husker fra episoden Politiforum. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.no
SLÅTT I BAKKEN: Politimannen (33) falt i bakken og den andre gjerningsmannen sparket han i ansiktet. I dag foprteller han om det han husker fra episoden Politiforum. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 33 år gamle polititjenestemannen som natt til 20. mai i år ble sparket og slått da han på vakt bafant seg utenfor Trafalgar pub i Hegdehaugsveien, husker hele voldsepisoden. Det forteller han i dag til Politiforum.

- Jeg er veldig takknemlig for at jeg overlevde dette, sier han.

33-åringen og hans kvinnelige kollega jobbet sivilt da de ble vitne til at en person gikk i bakken og ble angrepet med spark. De ropte  «politi», tok frem politi-ID og pågrep en person. Klokka var da rundt tre på natta.

I kramper 33-åringen ble deretter stående og snakke med den pågrepne. Mens makkeren hans sto et stykke unna, og forsøkte å komme gjennom på sambandet for å be om bistand, ble hun vitne til at en annen person angrep polititjenestemannen.

- Mens hun meldte inn personalia på den anholdte et stykke unna der jeg sto, skjedde det altså. Det neste jeg husker er at hun sto over meg på gaten og sa «dette går bra», sier 33-åringen til Politiforum.

Ifølge nettstedet ble kollegaen vitne til at 33-åringen fikk kramper. Han greide bare så vidt åpne øynene, før alt ble svart. Han ble raskt sendt til traumeavdelinga på Ullevål, der hans kone ankom i løpet av natta. Til Politiforum har hun beskrevet synet som møtte henne på sykehuset: Mannens øyne og ansikt hadde hovnet kraftig opp. Han hadde fått hull på hjerneskallen, som ga en blødning der skallen møter kjeven.

- Det så ut som om det ene øyet hang utenfor ansiktet, sier kona.

- Alt jeg så, var en tynn stripe, forteller politimannen.

Tok bilder Også Vidar Bakken ble vitne til angrepet på polititjenestemannen. Han er journalist hos Ditt Oslo, og tok bilder av hendelsen.

- Jeg kom rundt hjørnet da jeg så at politimennene snakket med tre personer i nærheten av utestedet Trafalgar, akkurat da de sjekket ID-kortene kom det to menn som gikk til angrep på mannen,har han tidligere uttalt til Dagbladet.

Han forteller at hendelsen gjorde et voldsomt inntrykk.

- Jeg er imponert over hvor mye arbeid to politimenn i sivil gjør i løpet av en natt, og sjokkert over hvor mange svært berusede mennesker som er ute rundt klokka tre. Jeg ble selv nesten angrepet da jeg tok bilder, sier Bakken.

TOK BILDER: Vidar Bakken ble vitne til angrepet på polititjenestemannen. Han er journalist hos Ditt Oslo, og tok bilder av hendelsen. Bakken beskriver situasjonen som kaotisk like etter politimannen ble slått ned. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.no
TOK BILDER: Vidar Bakken ble vitne til angrepet på polititjenestemannen. Han er journalist hos Ditt Oslo, og tok bilder av hendelsen. Bakken beskriver situasjonen som kaotisk like etter politimannen ble slått ned. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.no Vis mer