Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er veldig urolig over det som er avdekket i Dagbladet. Bydelen har behov for å få en uhildet tredjepart til å se seg i kortene

Oslo kommunes internrevisjon skal se nærmere på Bydel Bjerke i Oslo etter Dagbladets avsløringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er veldig urolig over det som er avdekket i Dagbladet, sier byråd for eldre- helse- og sosiale tjenester i Oslo kommune, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Dagbladet har gjennom de siste ukene kommet med en rekke avsløringer i fostermor-saken og Villa Eik-saken i Bydel Bjerke i Oslo.

Nå tar byrådet affære.

- Få fakta på bordet - Vi er blitt enige med Bydel Bjerke om å få internrevisjonen på banen. Vi vil be dem gå gjennom bydelens systemer, organisering og praksis, inkludert hvordan folk opplever at de blir møtt. Dette er helt nødvendig for å få gjort noe med tillitsforholdene og få fakta på bordet, sier Thorkildsen og utdyper:

- De sakene Dagbladet har skrevet om, gjør at bydelen har behov for å få en uhildet tredjepart til å se seg i kortene. Jeg er glad for at de ser dette selv.

- Hvem initierte at internrevisjonen skal på banen, byrådsavdelingen eller Bjerke Bydel?

- Det var vi som initierte det, men vi er glade for at bydelen ser behovet for det. Det gir et bedre utgangspunkt for å ta lærdom, sier Thorkildsen.

- Bydelen har selv bedt om dette, er bydelsdirektør Kari-Anne Mathisens korte kommentar.

Ifølge kommunaldirektør Endre Sandvik mottok byrådsavdelingen en slik bestilling fra Bydel Bjerke etter at byrådsavdelingen hadde vært i samtaler med bydelen om behovet for forvaltningsrevisjon.

Henter inn kompetanse - Dette kommer til å ha førsteprioritet fra internrevisjonen sin side, sier Sandvik som i tida framover vil samarbeide med internrevisjonen for å få på plass revisjonens mandat.

- Det vil måtte hentes inn kompetanse på barnevern, trolig også på utviklingshemming i forbindelse med internrevisjonens undersøkelser, sier Inga Marte Thorkildsen.

Internrevisjonen ble opprettet i 1992 som et av byrådets virkemidler for tilsyn og oppfølging av kommunens interne styrings- og kontrollsystemer. Internrevisjonens arbeidsområder omfatter forebygging, revisjons- og kontrolloppgaver samt utviklingsarbeid innenfor byrådsavdelingene og underliggende virksomheter i Oslo kommune.

Blant hovedoppgavene til internrevisjonen er å gjennomføre revisjons- og utredningsoppdrag basert på risikovurderinger, samt foreslå tiltak som bidrar til forbedringer i kommunens styrings- og kontrollsystemer.

Forebygging av korrupsjon og misligheter er også sentrale arbeidsoppgaver.

Uavhengig av byrådsavdelingens planer om å sette internrevisjonen på Bydel Bjerke, sender nå bystyrerepresentant Carl I. Hagen (Frp) inn et forslag om at Kommunerevisjonen skal foreta forvaltningsrevisjon av barnevernet og ledelsen i Bydel Bjerke, noe han også tidligere har varslet at han vurderer å gjøre.

UTAGERER OG SKADER SEG SELV: Jonas har alvorlig autisme og bor i omsorgsboligen Villa Eik i Bydel Bjerke i Oslo. Både Fylkesmannen og Statens helsetilsyn har konkludert med at han har fått uforsvarlig omsorg gjennom flere år. Her sammen med sin mor og verge Eva Fürst. Foto: Privat
UTAGERER OG SKADER SEG SELV: Jonas har alvorlig autisme og bor i omsorgsboligen Villa Eik i Bydel Bjerke i Oslo. Både Fylkesmannen og Statens helsetilsyn har konkludert med at han har fått uforsvarlig omsorg gjennom flere år. Her sammen med sin mor og verge Eva Fürst. Foto: Privat Vis mer
Hele Norges coronakart