- Jeg er veldig, veldig glad

Frie Marte Dalelv (24) vil hjem så fort som mulig.

FRI: Marte Dalelv ble selv dømt til fengsel da hun anmeldte en voldtekt i Dubai. I dag ble hun benådiget, og får reise hjem når hun vil. Foto: AFP / KARIM SAHIB / NTB Scanpix
FRI: Marte Dalelv ble selv dømt til fengsel da hun anmeldte en voldtekt i Dubai. I dag ble hun benådiget, og får reise hjem når hun vil. Foto: AFP / KARIM SAHIB / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er veldig, veldig glad over å være benådet, sier Marte Deborah Dalelv til NRK i Dubai.

Hun sier til kanalen at hun ønsker å reise hjem så fort som mulig.

- Nå er jeg fri. Endelig.

TV2 har også vært i kontakt med 24-åringen.

- Jeg er så glad! sier hun til kanalen.

Utenriksminister Espen Barth Eide kunngjorde på en pressekonferanse i Oslo klokka 11 i dag at Marthe Deborah Dalelv er benådet i Dubai.

24-åringen fra Tønsberg ble dømt til 16 måneders fengsel for utenomekteskapelig sex, ulovlig drikking av alkohol og for falsk forklaring etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai.

Nå er hun fri og kan reise hjem når hun vil.

Åse Bjerke, Norges ambassadør til De forente arabiske emirater, var med på møtet Dalelv hadde med statsadvokaten i dag og kan bekrefte at 24-åringen er svært glad for nyhetene.

- Vi er nå veldig glade, og Marte er veldig glad. Hun er også glad for all hjelp og støtte hun har fått, sier Bjerke til NTB.

Hjemme i Norge fikk Dalelvs mor gladbeskjeden tidligere i dag.

- Det er fantastisk. Det er ikke så mye å si annet uten at tårene triller, sa Martes mamma, Evelyn Dalelv, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer