SENDT VEKK: Marilou Danley, kjæresten til Las Vegas-gjerningsmannen Stephen Paddock, ble sendt til Filippinene slik at Paddock kunne gjennomføre det han planla. Det forteller Danleys søstre i et intervju. VIDEO: SEVEN NETWORK / CNN Vis mer Vis mer

Las Vegas-skytingen

«Jeg fant en billig billett til deg», skal massemorderen ha sagt til kjæresten: - Fikk henne av veien

Søstrene til Stephen Paddocks kjæreste mener hun er den eneste som kan sette puslespillet sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag morgen norsk tid fyrte Stephen Craig Paddock (64) av tusenvis av kuler mot en countryfestival i Las Vegas. Minst 59 ble drept som følge av angrepet som ble gjennomført fra et hotellrom 32 etasjer over folkemengden.

Nå hevder søstrene til Paddocks kjæreste at amerikaneren sendte henne vekk to uker før angrepet fant sted.

- Jeg vet at hun ikke visste noe. Hun ble sendt vekk slik at hun ikke var i veien for det han planla, sier en av dem overfor 7 News Melbourne om kvinnen som befant seg i Manila da skuddene smalt.

Skal ha sendte henne vekk

Dit reiste hun angivelig etter et forslag fra Paddock.

«Jeg fant en billig billett til deg», skal han ha sagt til kjæresten, for så å sende henne til flyplassen.

- På en måte er jeg takknemlig for at han sparte livet til søstera mi, men det kompenserer ikke for alle han drepte, sier 62-åringens søster.

Håper søsteren kan hjelpe

Paddocks tidligere kjæreste er nå tilbake i USA etter å ha landet i Los Angeles på tirsdag. De to søstrene håper at søsteren kan hjelpe politiet med etterforskningen, samt å finne motivet bak masseskytingen.

- Ingen kan sette dette puslespillet sammen, bortsett fra henne, sier en av søstrene til 7 News Melbourne.

Den 62 år gamle søsteren ble etterlyst kort tid etter masseskytingen i Las Vegas, men er ikke mistenkt i saken.

Årsaken til etterlysningen var at politiet ønsket å komme i kontakt med henne, samt at et av hennes kredittkort ble funnet i hotellrommet til Stephen Paddock.

KAOS: Kroppskamera-video er frigitt av politiet i Las Vegas viser hvordan politibetjentene lokaliserte gjerningspersonen, og samtidig forsøkte å forhindre at ingen flere ble truffet av skuddene. Video: LAS VEGAS METROPOLITAN POLICE / AP Vis mer

Brukte «bump stock»

Der fant politiet minst to våpen med en såkalt «bump stock».

«Bump stocks» ble opprinnelig laget for å gjøre det lettere for folk med funksjonshemninger å skyte med våpen, skriver nyhetsbyrået AP.

Mandag bidro teknologien imidlertid til at Stephen Paddock kunne avfyre et stort antall skudd i løpet av et kort tidsrom.

- Det er minimal forskjell mellom et modifisert halvautomatisk våpen og et helautomatisk et, sier Mike McLively, som jobber for lobbygruppa Americans for Responsible Solutions, til nyhetsbyrået Reuters.

Har funnet 47 våpen

Totalt har politiet beslaglagt hele 47 våpen tilknyttet Paddock, ifølge USAs byrå for overvåking av alkohol, tobakk og våpen (ATF).

Ifølge byrået var tolv av disse modifisert for å kunne ha en høyere skuddfrekvens enn normalt.

- Våpnene ble hentet fra tre forskjellige steder, sa Jill Snyder i ATF på en pressekonferanse i San Francisco onsdag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer