- Jeg fant min sønns drapsmann

De to tiåringene som drepte James Bulger (2) i Liverpool i 1993 ble sluppet ut med ny identitet. Nå hevder offerets mor at hun har sporet opp den ene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lille James Bulger var bare to år da han ble bortført fra et handlesenter i Liverpool. To dager seinere ble den lille gutten funnet drept på bestialsk vis. Kroppen var påkjørt av toget, etter å ha blitt sparket, slått, og steinet i hjel.

Drapsmennene var de to tiåringene Jon Venables og Robert Thompson.

Bulger-drapet sjokkerte en hel verden, og Storbritannia frådet av hat til drapsmennene - som selv bare var barn.

Ny identitet

De to guttene ble funnet skyldige i overlagt drap i 1994. Dommeren beskrev drapet som en «brutal handling uten sidestykke», og dømte dem til minst åtte år i ungdomsinstitusjon.

- Vær så snill å fortelle dem at jeg er lei meg, gråt Jon Venables da han ble fraktet bort.

Britiske tabloider syntes straffen var for mild, og startet en kampanje for å få guttene buret inne på livstid. Innenriksminister Michael Howard var lydhør for folkekravet, og skjerpet straffen til femten år.

For tre år siden ble imidlertid Thompson og Venable sluppet ut av institusjonene de hadde sonet i. Løslatelsen skapte voldsomme bølger, og tabloidene pisket opp til lynsjestemning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.