-Jeg får helt gåsehud

De drepte hadde bare bodd i huset i tre måneder. - Det er grusomt når noe slikt skjer, sier Torild Moe, som hadde sønnen Fredrik (2) i barnehagen rett over gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To barn og en kvinne ble i dag drept i et bolighus på Storo/Grefsen i Oslo.

En mann er pågrepet og fraktet til sentralarresten. Ifølge TV2 Nyhetene skal mannen være født i 1964, komme fra Irak og ha to små barn.

Åstedet for trippeldrapet ligger midt i et idyllisk villastrøk der det bor mange barnefamilier. En kvinnelig nabo forteller til Dagbladet.no at de drepte skal ha bodd i boligen i rundt tre måneder.

- De kjente ikke så mange i nabolaget, og holdt seg mye for seg selv, sier naboen.

Huset som drapene ble begått i består av flere leiligheter som Oslo kommune leier ut til flere barnefamilier. Boligen brukes til korttidsutleie.

Har hørt bråk

Naboen Dagbladet.no snakket med mener å ha hørt bråk fra boligen flere ganger tidligere, men ikke av en karakter som gjorde at politiet eller andre etater ble kontaktet. Hun er i kveld rystet av den ufattelige forbrytelsen.

- Det er veldig skremmende. Det gjør et stort inntrykk at noe sånt skjer i et ellers stille og rolig nabolag, sier kvinnen til Dagbladet.no.

SKJERMER BARNA: Torild Moe tror ikke sønnen Fredrik (2) har forstått det som skjedde i huset like ved barnehagen. Foto: SVEN MARIUS GJERULDSEN/JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET
SKJERMER BARNA: Torild Moe tror ikke sønnen Fredrik (2) har forstått det som skjedde i huset like ved barnehagen. Foto: SVEN MARIUS GJERULDSEN/JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET Vis mer

Også mange foreldrene som kom for å hente barna sine i den nærliggende barnehagen ble urolige da de så det alle politi- og sykebilene på gata.

- Det er grusomt når noe slikt skjer. Når det kommer så nært...jeg får helt gåsehud, sier Torild Moe, som hentet Fredrik (2) i barnehagen i ettermiddag. Hun roser barnehagen for hvordan de håndterte den vanskelige situasjon.

- De var veldige raske med å sende ut en e-post, vi har fått masse informasjon, sier småbarnsmoren, som ikke tror sønnen forstår hva som har skjedd i huset like bortenfor.

- Slåsskamp

Heller ikke styrer i barnehagen, Pia Friis, tror barna fikk med seg hva som er skjedd. Alle barna ble sendt innendørs da de ansatte ved barnehagen ble klar over situasjonen

- To av barna ble vitne til at den skadde kvinnen ble fraktet inn i sykebilen, men de forstår ikke helt hva det dreide seg om, sier Friis til Dagbladet.no.

Kvinnen døde senere av skadene hun pådro seg.

Så langt har de voksne forklart barna at politioppbudet skyldes en slåsskamp, i morgen vil de ansatte vurdere om de skal forklare hendelsen noen nærmere.

-Jeg får helt gåsehud

- Noen av barna får kanskje med seg hva som er skjedd gjennom TV-nyhetene i kveld, sier Friis.

Hun kjenner ikke til familien som er rammet av drapene, men sier barna ofte lekte på uteområdet til barnehagen om kvelden.

Politiet vil klokka 20 i kveld informere om drapene på en pressekonferanse.

<B>INFORMERTE</B>: Politiets innsatsleder Grete Løland informerte pressen om drapene.
<B>STYRELEDER</B>: Pia Friis er styreleder i barnehagen som ligger like ved åstedet.
<B>SPERRET AV OMRÅDET</B>: Politiet sperret av store deler av gaten som huset ligger i.
<B>BÅRET UT</B>: En av de omkomne ble fraktet bort fra åstedet i kveld.
<B>KOMMUNAL UTLEIEBOLIG</B>: Oslo kommune leier ut huset til flere barnefamilier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer