- Jeg får ikke sove. Datteren min er i det kalde, kalde vannet

Pårørende etter ferjeforliset fortviler og krever svar.

VIL HA SVAR: Den 14 år gamle datteren til Christine Kim var om bord ferja som forliste i Sør-Korea. Kim vet ikke om hun lever eller er død. Foto: AFP / ED JONES / NTB Scanpix
VIL HA SVAR: Den 14 år gamle datteren til Christine Kim var om bord ferja som forliste i Sør-Korea. Kim vet ikke om hun lever eller er død. Foto: AFP / ED JONES / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 20 personer er bekreftet døde og 276 fortsatt savnet etter ferjeforliset i Sør-Korea. Christine Kim er en av mange pårørende som nå venter på et svar etter katastrofen som startet fredag. Hun vet ikke om datteren (14) lever eller er død.

- Barnet mitt ligger i vannet, sier Kim til CNN.

- Det har gått nesten 30 timer. Jeg får ikke sove, fordi datteren min er i det kalde, kalde vannet, sier Kim, en av mange pårørende som har overnattet ved Paeng Mok-havna, 20 kilometer fra stedet hvor passasjerferja kantret.

Redningsmannskaper forsøker å ta seg inn i båten for å lete etter mulige overlevende. Arbeidet går sakte. Det er dårlig vær, dårlig sikt og vanskelig å få adgang til fartøyet som ligger på siden.

Pumpe inn luft Samtidig øker frustrasjonen blant noen av de etterlatte, som ikke vet om sine kjære er døde eller i live.

- Dersom myndighetene bryr seg om folket, våre familier og våre barn, må de være så snille og redde våre familier og barn, sier Chang Min, som hadde en sønn om bord, til CNN.

Det blir gjort nye forsøk på å pumpe luft inn i skipet på fredag. Myndighetene vurderer også å bruke kraner for å legge skipet på rett kjøl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer