-Jeg får kick av dette

Justis- og politiminister Knut Storberget på studietur til NYPD i dag.

FÅR KICK: Øverstkommandrende for voldsavdelingen i New York-politiet, Kathy E. Ryan, engasjerte justisminister Knut Storberget under besøket i New York City i dag.  Foto: Signe Prøis
FÅR KICK: Øverstkommandrende for voldsavdelingen i New York-politiet, Kathy E. Ryan, engasjerte justisminister Knut Storberget under besøket i New York City i dag. Foto: Signe Prøis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||— Dette er veldig spennende, fordi arbeidet her viser at det enkle ofte er det beste, sa Storberget.

Det var en svært engasjert justisminister som i dag formiddag amerikansk tid besøkte New York-politiets Domestic Violence Unit, som jobber eksklusivt med vold i hjemmet.

I følge med blant andre sin statssekretær og politiske rådgiver, fikk Storberget en intensiv time med voldsavdelingens øverstkommandrende Kathy E. Ryan. Hun fortalte om hvordan det er politiets aktive tilstedeværelse og oppsøkende arbeid som gjør at overgrepsstatistikkene peker nedover i verdensmetropolen.

HjemmebesøkNYPDs voldsenhet går på hjemmebesøk til familier hvor det er registrert vold. —  Men trenger dere ikke rettslig kjennelse for å gå på døra til folk? sier Storberget.

Det gjør NYPD ikke, så lenge folk slipper dem inn frivillig.

— 99% av ofrene i slike hjem er glade for at vi kommer, sier Ryan.

— Jeg får et kick av dette! Dette viser at ting ikke trenger å være så komplisert, men at det handler om menneskelig kontakt og om å vise ansikt, sa Storberget. Han sier at han vil se på modellen fra NYPD når myndighetene nå leter etter nye tiltak til nytt lovverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.