Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg får ros

- Jeg har fått mange henvendelser fra «mannen i gata» som alle er utelukkende positive til det jeg har sagt, sier den utskjelte lensmannen Harald Andersen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det ble i heteste laget rundt øra til Andersen i går, etter Dagblad-oppslaget, angrer han ikke.

- Nei, jeg står for alt som har blitt sagt. Mitt budskap er at kvinner bør velge sine partnere med større omhu. Da hadde vi sluppet utrolig mye av den volden vi ser i hjemmene, sier han.

- Jeg har fått positive reaksjoner fra forskere som daglig jobber innen dette feltet, og fra vanlige folk over hele landet. «Endelig en som tør å ta bladet fra munnen» var gjennomgangsmelodien i det de sa, sier Andersen til Dagbladet.

- Hvilke av forskerne du har vært i kontakt med har støttet deg?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Andersen mener at kritikerne som sto fram i norske programmer i går skyter langt over målskiva.

- Tove Smaadahl i Krisesentersekretariatet og flere andre som har kritisert meg har ikke skjønt noenting av det jeg har sagt. Smaadahl mangler nok grunnlaget til å forstå utspillene mine. Derfor snakket vi fullstendig forbi hverandre i går, sier han.

Lensmannen sier at han er fornøyd med politidirektør Ingelinn Killengren, men at han godt kunne tenkt seg at hun henvendte seg til ham før hun gikk ut i pressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media