- GÅR INN PÅ MEG: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug besøkte syriske Gazal (6), Gaith (3) Geath (1) og moren Manal i den norskstøttede flyktningleieren i Elaionas i Aten. -  Dette er enkeltskjebner, og det går inn på meg som alle andre. Jeg har to små barn, og jeg klarer å sette meg inn i situasjonen til foreldrene. Foto: Øistein Norum Monsen
- GÅR INN PÅ MEG: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug besøkte syriske Gazal (6), Gaith (3) Geath (1) og moren Manal i den norskstøttede flyktningleieren i Elaionas i Aten. - Dette er enkeltskjebner, og det går inn på meg som alle andre. Jeg har to små barn, og jeg klarer å sette meg inn i situasjonen til foreldrene. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

- Jeg får tåle å bli kalt alt mulig

Sylvi Listhaug advarer mot ny flyktningstrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ATEN (Dagbladet): Flyktningruta mellom Libya og Italia vokser nå i omfang. Både EU og Sylvi Listhaug frykter at skrekkscenarioene fra i sommer skal gjenta seg.

- Det er all grunn til å advare mot den betydelige flyktningruta fra Libya til Italia, og tilsvarende scener fra Middelhavet som vi så i fjor sommer, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Hun har nettopp holdt åpningsinnlegget på konferansen «Migration flows in Greece: The way ahead» i Aten, hvor den greske innenriksministeren kom med klar kritikk av Europas innsats og den ferske returavtalen mellom EU og Tyrkia.

- Europa ser ikke ut til å være forberedt på å hjelpe Hellas og Italia med krisen som rammer oss. Vi har skrevet under på en avtale om å relokalisere 60.000 flyktninger, dessverre har ikke dette programmet kommet i gang. Kun 400 er blitt relokalisert. Hellas har tatt på seg et alvorlig ansvar som førstemottak, og vi må innrømme at vi trenger hjelp, sa innenriksminister Kouroumplis Panagiutis.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøveperiode*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55/uke)) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

60% rabatt**

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr per 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449 kroner/6 måneder) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (55kr/uke).
  • **Fornyes til normalpris etter gratisperioden (449kr/6 mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.