Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg får vente til pinsen. Da tar jeg alle tre.»

LILLESTRØM (Dagbladet): Teleoperatør Oddrun Kvam (35) trodde ikke på mannen som ringte henne på Opplysningen 180 og sa at han skulle drepe Anne Orderud Paust og foreldrene hennes i pinsen. Derfor varslet hun ingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går vitnet den vesle damen fra Lærdal om et av Orderud-sakens største mysterier. I midten av mai 1999 ringte en ukjent mann henne på jobben og varslet om drapene.

- Han sa: «Jeg får nok vente til pinsen. Da skal jeg ta de alle tre,» forklarte Kvam i retten.

Da hun sa at han bare tulla, svarte mannsstemmen: «Jo, du skal bare få se. Når du sitter i stua di hjemme, skal du få se på tv hva jeg har gjort. Politiet vil ikke tro at det er meg likevel.»

Voksen

Da Kvam fikk nyheten om drapene på tv, husket hun hva mannen hadde sagt, og kontaktet politiet. Men politiet har aldri klart å finne ut hvem som ringte.

- Han snakket østlandsdialekt, og jeg hadde inntrykk av at han var voksen, 40 år eller mer, sa hun.

Skrev ned

Kvam skrev ned nummeret til mannen på en lapp da han ringte, men har siden ikke funnet igjen denne. Hun mener å huske at det var et Oslo-nummer.

Kvam fortalte det virket som om mannen var sint på Anne Orderud Paust. Han kalte henne både merr og tispe.

Hun fikk inntrykk av at han kjente Annes foreldre, som han mente «var sjuke og hadde lidd nok».

Hele Norges coronakart