HEDRET: Louiza Louhibi fikk i år Fritt Ords honnørpris for sitt mot i debatten om seksualisert vold mot kvinner og for aktivt å ha imøtegått ekstreme holdninger som har religiøs og politisk forankring. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
HEDRET: Louiza Louhibi fikk i år Fritt Ords honnørpris for sitt mot i debatten om seksualisert vold mot kvinner og for aktivt å ha imøtegått ekstreme holdninger som har religiøs og politisk forankring. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Jeg fikk angst av at han hadde tatt hardt på meg

Mobilvideo viser opptrinnet der samfunnsdebattant Louiza Louhibi ble nektet inngang på BAR Tjuvholmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En guttegjeng ble vitne til opptrinnet der samfunnsdebattant og Fritt Ord-prisvinner Louiza Louhibi (21) ble nektet inngang på det populære utestedet BAR Tjuvholmen. De filmet også opptrinnet.

- Vi var på Aker Brygge og så en dame som skrek veldig mye. Hun spyttet mot dørvakta med langt skjegg, som hun sa var islamist. Hun slo også mot den andre dørvakta, sier en av dem.

Louhibi mener det var hun som ble utsatt for fysisk makt, og nekter for at hun spyttet eller slo dørvaktene.

- Hva skrek hun?

- Hun skrek at hun hadde politibeskyttelse, og at hun var journalist og politiker.

- Klippet viser lite Louiza Louhibi mener selv at videoen viser ganske lite av hva som skjedde, og forteller at guttegjengen lo og dyttet til en kvinne som prøvde å få dem til å slutte å filme. Dette bekrefter også guttegjengen overfor Dagbladet, men hevder det ble gjort i selvforsvar.

- Videoen er tatt etter at jeg har blitt utsatt for fysisk makt, og jeg har blitt veldig sinna, sier Louhibi til Dagbladet.

- Jeg fikk også angst fordi jeg hadde blitt tatt ganske hardt på. For meg er det lenge siden folk har brukt fysisk vold på den måten, sier hun videre.

Louhibi ble utsatt for en overfallsvoldtekt i Oslo i 2008, og sto fram om hendelsen i VG i fjor. Der krevde hun en aksjon mot voldtekt, og fikk i år Fritt Ords honnørpris for sitt mot.

Kastet på glattcelle Louhibi og en bekjent ble etter konfrontasjonen med dørvaktene pågrepet og kjørt i arresten. Nå har Louhibi kontaktet advokat og vil anmelde dørvaktene. Hun vil heller ikke vedta forelegget hun fikk på 8000 kroner.

POPULÆRT STED: Det var på dette stedet, BAR Tjuvholmen, opptrinnet skjedde. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
POPULÆRT STED: Det var på dette stedet, BAR Tjuvholmen, opptrinnet skjedde. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

21-åringen har fortalt sin versjon av hendelsen til Dagbladet tidligere, der hun hevder at dørvakta tok tak i overarmen og sa at hun ikke fikk røre seg. Hun forteller at hun skulle til å hente med identifikasjon inne på utestedet da hun ble holdt igjen.

- Litt før stengetid gikk jeg ut for litt luft. Utenfor begynte en av de to dørvaktene å spørre meg om hvor gammel jeg var og om jeg hadde vist legitimasjon. Jeg tullet litt først og ba ham gjette hvor gammel jeg var. Etterhvert ble samtalen veldig aggressiv og det kom flere mennesker ut. Vakta tok tak i overarmen min og sa jeg ikke fikk røre meg. Jeg skjønte ikke helt hvorfor han reagerte på den måten, forteller hun.

- Louhibi angrep BAR Tjuvholmens daglige leder Erik Jönsson kom med en helt annen versjon, og hevder at det var Louhibi som gikk til angrep på dørvaktene. Hun vil derfor bli politianmeldt av vaktselskapet.

- Vi praktiserer en aldersgrense på 25 år alle dager i uka, så vaktens spørsmål var helt legitime. Louhibi ville ikke vise legitimasjon til tross for flere forespørsler fra vakta. I stedet går hun bestemt mot inngangen hvor det står enda en vakt som ber henne vise legitimasjon. En ordveksling mellom de to ender med at Louhibi har strupetak på vakta, som reagerer med å gripe tak i armen hennes for å få kontroll på situasjonen, sier Jönsson.

Han hevder også at hun spyttet mot dørvaktene. Det nekter Louhiba for.

- Jeg spyttet på bakken for å vise hvor lite respekt jeg hadde til dørvaktene, ikke ryggen. Igjen blir det nevnt at jeg har slått, men det stemmer ikke. Jeg har kun prøvde å dytte meg unna. Dørvaktene er høyere enn meg, så det er litt spesielt at jeg både skulle ha tatt strupetak og slått dem i ansiktet, sier hun.

MENER SEG DISKRIMINERT: Louiza Louhibi (21).
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
MENER SEG DISKRIMINERT: Louiza Louhibi (21). Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer