- REGISSERT: Den tiltalte 19-åringen sier han fikk betalt av NRK for å stille opp i Trygdekontoret i oktober 2011. NRK hevder det var et vanlig frammøtehonorar. Her «fistbumper» han med reporter Leo Ajkic. Skjermdump: NRK
- REGISSERT: Den tiltalte 19-åringen sier han fikk betalt av NRK for å stille opp i Trygdekontoret i oktober 2011. NRK hevder det var et vanlig frammøtehonorar. Her «fistbumper» han med reporter Leo Ajkic. Skjermdump: NRKVis mer

- Jeg fikk betalt av NRK for å stille til intervju

Sexfelle-tiltalt hevder han fikk 1500 kroner av statskanalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 25. oktober 2011 sendte NRK-programmet Trygdekontoret et intervju med den 19 år gamle hovedtiltalte mannen i sexfelle-rettssaken som for tida går i Oslo tingrett.

I intervjuet fortalte den da 17 år gamle gutten om sin forretningside som han denne uka svarer for i Oslo tingrett. Mannen, en 26-åring og to kvinner på 19 og 21 år erkjenner straffskyld for å ha kontaktet åtte norske menn på nettet, lokket dem til en leilighet under dekke av at en eller to jenter ønsket å ha sex med dem. I leiligheten har mannen og en medtiltalt overrumplet offeret og ranet, mishandlet og truet det for penger og verdier.

19-åringen forklarte i retten i dag at han ble kontaktet av en bekjent i NRK som kjente til saken hans cirka en uke i forveien av programmet.

- Jeg møtte opp og forklarte Thomas Seltzer, en klipper og en annen om min forretningsidé. De hørte om hva jeg hadde gjort og at jeg hadde sittet i varetekt for forholdene. De lo og NRK syntes det var morsomme greier, hevdet 19-åringen i retten.

Mannen var siktet for forholdene på den tida, han erkjente alt overfor politiet i avhør sommeren 2011. 19-åringen hevdet  i Oslo tingrett i dag at NRK betalte ham 1500 kroner for jobben i tillegg til at han fikk dekket en taxiregning. Mannens forsvarer, advokat Annette Barlinn, sier hun oppfatter hennes klient sin forklaring slik at det var NRK som betalte ham for intervjuet.

- Jeg var blakk den gangen og trengte penger. Det var derfor jeg ble med på det, sa 19-åringen i retten.

Han hevdet videre at NRK ikke syntes han var slem nok mot nordmenn i intervjuet og at han ble bedt om å rakke ned på norske menn og ble bedt om å vinkle det slik siden programmey skulle ha tema mannsroller. Han sa han ble bedt om å øve på det. Det var NRKs stuntreporter Leo Ajkic som gjennomførte intervjuet.

- Alt var regissert. De sa jeg skulle være nedlatende mot nordmenn, sa han i retten.

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen vil ikke kommentere påstandene om at tiltalte følte seg regissert, men avviser at de har drevet betalingsjournalistikk i forbindelse med programmet.

Han sier det er normal praksis å betale personer som stiller en «symbolsk sum»

- Jeg har ikke noen kommentar utover det som er sagt om pengene. Vi dekker drosje og gir ofte frammøtehonorar, en sum som er ment å dekke utgiftene de har, sier Halvorsen til Dagbladet.