- Jeg fikk en 9/11-følelse

Norske Svein Erik Kysveen fikk infernoet fra 2001 i tankene på vei ned den trange branntrappa til hotell The New Yorker.

PÅGREPET: En 30 år gammel nordmann er pågrepet og siktet for brannstiftelse ved et hotell i New York. Foto: FDNY
PÅGREPET: En 30 år gammel nordmann er pågrepet og siktet for brannstiftelse ved et hotell i New York. Foto: FDNYVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 30 år gammel nordmann sitter varetektsfengslet i New York siktet for å stiftet to branner natt til 20. juni. Begge brannene skal nordmannen ha startet inne på det kjente hotellet The New Yorker på Manhattan.

Rask respons - Vi dro ut på brannmeldingen ti på fem om morgenen den 20. juni. Det var to branner i 20. etasje og én av brannene var i trillevogna tilhørende stuepikene. Den raske responsen hindret brannen i å spre seg, melder brannvesenet i New York.

Til VG sier pressetalsmann for New Yorks brannvesen, Frank Dwier, at nordmannen blir siktet for ildspåsettelse og å ha satt andre i fare.

- Nordmannen ble fraktet til Bellevue sjukehuset hvor han senere rømte, før han igjen ble pågrepet, skriver brannvesenet i en pressemelding.

På samme hotell bodde også Stein Erik Kysveen sammen med tre andre i sitt følge.

Han er nå tilbake i Norge og ser tilbake på brannevakueringen med blandede følelser.

- Det var bare plass til to i bredden ned branntrappa fra 19. etasje hvor vi bodde, så der og da hadde jeg en 9/11-følelse, sier Stein Erik Kyrsveen til Dagbladet.

Beruset gjerningsmann Bortsett fra den klaustrofobiske følelsen på vei ut fra hotellet, beskriver han opplevelsen som rimelig udramatisk.

- Så veldig dramatisk var ikke dette for oss, vi opplevde det i alle fall ikke som dramatisk, sier han.

Det var først en stund senere Kyrsveen ble klar over at det også var en nordmann som hadde satt i gang brannene som førte til evakueringen.

- Jeg trodde først det var en engelskmann som ble båret ut av sikkerhetsvaktene mistenkt for å ha stiftet brann, han bodde i etasjen over oss. Vi aner ikke hvem denne mannen er, sier han og forteller:

- Det var to store sikkerhetsvakter som bar han ut og det virket som han var sterkt beruset. Det kom ikke en lyd fra han i det de bar han ut av hotellet, sier han.

Nå er ferien i Usa over og de er alle tilbake i Norge.

Brannevakueringen var det eneste som hadde en snev av dramatikk over seg i løpet av en ellers hyggelig ferie.

-Dette skjedde siste natta av vår ferie i Usa og dagen etter sjekket vi ut og reiste hjem til Norge, sier han og legger til at selve brannvarslingen ved hotellet var lite profesjonell.

- Evakueringen var rolig, men selve brannalarmen la ikke vi merke til. Vi hørte ikke et pip før det ble banket på døren vår og varslet brann. Det luktet ikke røyk en gang, sier Kyrsveen.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 242556799


Varnish cache server