- Jeg fikk en Facebook-melding fra henne midt på natta. Dagen etter gikk jeg rett til Organisasjonsutvalget

Aina Stenersen (Frp) bekrefter at hun mottok voldtektsvarsel fra partikollega.

- TOK SAKEN PÅ ALVOR: Aina Stenersen sier hun varslet organisasjonskomiteen morgenen etter at hun fikk en Facebook-melding der en partikollega skrev at hun var blitt voldtatt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- TOK SAKEN PÅ ALVOR: Aina Stenersen sier hun varslet organisasjonskomiteen morgenen etter at hun fikk en Facebook-melding der en partikollega skrev at hun var blitt voldtatt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aina Stenersen, 3. vararepresentant til Stortinget for Oslo Frp, bekrefter overfor Dagbladet at hun mottok en Facebook-melding fra Frp-eren som har anmeldt to partikollegaer for voldtekt.

Frp-eren prøvde ifølge NRK å varsle Siv Jensen og Stenersen om at hun var blitt voldtatt, men ifølge sin advokat føler kvinnen at hun ikke er blitt ivaretatt.

- Jeg fikk en Facebook-melding fra henne midt på natta. Det jeg gjorde da var at jeg dagen etter tok print av meldingen på grunn av sakens karakter, og meldte den inn til Organisasjonsutvalget, sier Stenersen til Dagbladet.

- Jeg leverte all info til dem fordi de har erfaring med sånne saker.

Stensersen besvarte aldri Facebook-meldingen.

Kjenner kvinnen - Kjente du kvinnen fra før?

- Vi har kjent hverandre i partisammenhenger. Hun har vært tilknyttet valgkampen i Oslo Frp og jeg har vært stortingskandidat.

- Du kjenner kvinnen, og hun føler hun ikke er blitt ivaretatt - burde du kontaktet henne?

- Jeg mottok som sagt meldingen midt på natta, og det første jeg gjorde var å gå rett til partiet. Jeg tok saken veldig på alvor, de som er kompetente på sånne saker er de som sitter i det utvalget.

- Hva tenker du om at hun ikke føler seg ivaretatt?

- Jeg ga all informasjon til Organisasjonsutvalget neste dag.

- Ble ikke ivaretatt Det var etter et partiarrangement i august at kvinnen opplyser at hun ble voldtatt av to partikollegaer etter en bytur.

Ifølge NRK mener kvinnen at hun ikke er blitt ivaretatt av partiledelsen. Hun skal ha tatt kontakt med Siv Jensen valgnatta og stortingskandidat Aina Stenersen 28. august.

- Etter de opplysningene jeg har, har hun har ikke fått noen tilbakemelding på sine skriftlige henvendelser til disse to. Hun føler at hun ikke er blitt ivaretatt på en god nok måte av de to kvinnene som hun har valgt å betro seg til i denne vanskelige situasjonen, sier Salomon.

Per Arne Olsen, som er leder av organisasjonsutvalget i Frp, sier at eposten fra kvinnen aldri kom fram til Siv Jensen.