- Jeg fikk en sånn seiersfølelse i kroppen og tenkte haha, jeg lurte deg

Glenn Martin (20) overlevde Utøya-massakren ved å spille død.

OVERLEVDE: Glenn Martin Waldenstrøm her fotografert sammen med sin far Runar Gravdal, da Dagbladet intervjuet ham i fjor sommer. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
OVERLEVDE: Glenn Martin Waldenstrøm her fotografert sammen med sin far Runar Gravdal, da Dagbladet intervjuet ham i fjor sommer. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Ja, da jeg satt og leste avhørene av Breivik, så leste jeg om at han hadde sagt at hadde sett en person ligge inne på kafégulvet som hadde blødd veldig kraftig i halsen. Jeg tenkte at det måtte jo være meg og jeg fikk en sånn seiersfølelse i kroppen og tenkte haha, jeg lurte deg. At jeg klarte å lure ham, sa Glenn Martin Waldenstrøm da han avsluttet sitt vitnemål i Oslo tingrett i dag.

20-åringen fra Svelvik ved Drammen ble skutt i ansiktet, men overlevde blant annet fordi han spilte død. Waldenstrøm forklarte at han etter at han hørte skudd 22. juli i fjor, tok seg inn i Lillesalen i kafébygget på Utøya.

- Der var det noen som hadde veltet et bord. Jeg så en mann komme gående opp trappa, veldig rolig - men jeg syntes han så forvirret ut; jeg fikk øyekontakt med ham, og det virket som han ikke var helt sikker på hva han gjorde.

20-åringen forteller at Breivik da løftet våpenet.

- Jeg tok tak i venninna mi og dro henne med ned på golvet. Vi ble liggende midt i rommet. Han husker ikke stort fra de neste sekundene.

- Jeg hørte bare en piping. Da jeg kom til meg selv, hørte jeg noen som sa «ikke skyt, ikke skyt!». Jeg kjente det rant noe fra halsen min, det var et åpent sår. Jeg puttet pekefingeren inn, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer