- Jeg fikk et alvorlig hakeslepp

Kontrollkomiteen reagerer kraftig på at enda et norsk krigsskip har havnet i Nigeria.

REAGERER: Leder for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, Martin Kolberg (AP), reagerer kraftig på utviklingen i «Nigeria-båt»-saken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REAGERER: Leder for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, Martin Kolberg (AP), reagerer kraftig på utviklingen i «Nigeria-båt»-saken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Martin Kolberg (AP), reagerer kraftig på at enda et tidligere norsk krigsskip har havnet i Nigeria. Det samme gjør saksordfører Helge Thorheim (Frp) og komitémedlem Hans Fredrik Grøvan (KrF).

I går kunne Dagbladet avsløre at marinefartøyet KNM «Horten» har ankommet Lagos, etter å ha ligget over et halvt år i arrest i Storbritannia. Selv om den britiske kjøperen har brutt alle Forsvarets vilkår for salget, og har fungert som et rent stråselskap for den nigerianske krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo, har verken Forsvaret, Forsvarsdepartementet eller Utenriksdepartementet gjort forsøk på å heve salget eller kreve skipet tilbakeført til Norge.

Kraftige reaksjoner - Dette bekrefter hvor alvorlig denne saken er. Jeg stiller meg svært undrende til at Forsvaret, som vet at hele dette salget er under gransking i Stortinget, lar båten seile videre uten å gjøre noen ting med saken, sier Kolberg.

9. januar starter Stortingets kontrollhøringer. Saksordfører Helge Thorheim (Frp) ser svært alvorlig på den siste utviklingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer