-  Jeg fikk gåsehud

Førde-kvinnens beskrivelser fra like før drapet har gitt etterforskerne viktige svar i drapsetterforskningen. Anne Slåtten (22) kan ha forsøkt å ringe etter hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): Politiet sier kvinnens observasjoner minutter før drapet er meget viktige.

-  Da jeg så bilde av Anne Slåtten i avisa, fikk jeg gåsehud og ble uvel. Det var veldig, veldig likt - spesielt på bildene der hun er usminket. Jeg kan ikke garantere at det var henne, men det passer med klokkeslettet, det lange lyse håret og ansiktet, sier Førde-kvinnen til Dagbladet.

-  Vannflaske i hånda

-  Jeg var på vei til jobb, og nøyaktig klokka sju møtte jeg en kvinne like forbi Fossebrua ved sjukepleierhøgskulen. Hun kom gående alene, det var ingen personer verken foran eller bak henne. Hun gikk målrettet, og jeg husker ansiktet og det lange lyse håret. Jeg oppfattet henne som høy, kanskje rundt 175 cm, sier kvinnen.

Årsaken til at hun husker at klokka var 07, var at hun skulle begynne på jobben ved sentralsjukehuset klokka 07.15.

Førde-kvinnen forteller at hun så en mobiltelefon i kvinnens høyre hånd.

-  Hun hadde en mobil i hånda som hun så på, som for å sjekke klokka. Deretter la hun den i veska eller i lomma. I den andre hånda hadde hun ei vannflaske. Jeg tror det var av merke Imsdal. Det var ei søt og ung jente, rundt 20 år. Jeg bet meg merke i henne fordi hun var ute og gikk så tidlig. Vanligvis møter jeg ingen når jeg skal på jobb i helgene, forteller vitnet.

Hun møtte sannsynligvis Slåtten der 50-sonen begynner i Viavegen ved Fossebrua.

To timer i avhør

Kvinnen, som er i begynnelsen av 40-åra, har vært i et nesten to timer langt vitneavhør hos politiet.

-  Jeg er sikker på at hun hadde lys bukse, og jeg tror hun hadde ei mørk åpen jakke. Hun så ikke redd ut, og det så heller ikke ut som om hun kom fra fest eller var ute og trente, sier hun.

Førde-kvinnen har gått strekningen på vei til jobb i mange år.

-  Dette som har skjedd er fryktelig og det svirrer stadig i bakhodet. Men det hindrer meg ikke i å fortsette med å gå på jobb til tidligvaktene. Jeg prøver å huske alt, men det er vanskelig å huske detaljer om hva hun hadde på seg, sier hun.

Et annet vitne har forklart politiet at hun hørte skrik i området. Førde-kvinnen sier at hun ikke hørte noe, men påpeker at det er kraftig fossedur der.

Lensmann Kjell Fonn sier at politiet mener Førde-kvinnen observerte Anne Slåtten.

-  Beskrivelsene passer til henne, og det er ingen som har meldt seg. Vi går ut fra at det er henne som er observert. Dette er en viktig opplysning, sier lensmann Kjell Fonn

-  Forsøkte å ringe

Førde-kvinnens observasjoner har gitt etterforskerne flere svar. Politiet vet ikke minst at ingen fulgte etter Anne Slåtten på dette tidspunktet. Dermed kan de innskrenke området der Anne Slåtten kan ha møtt sin drapsmann. Politiet er blitt kjent med flaska som ikke er funnet, og at hun bar på telefonen som seinere ble funnet på åstedet. Telefonen ble ikke funnet i veska, men et annet sted på åstedet.

Et spørsmål politiet stiller seg, er om hun kan ha forsøkt å ringe noen for å få hjelp i sekundene før hun ble kvalt og drept.

Etterforskerne har også andre spørsmål i forbindelse med Slåttens mobiltelefon: Hvorfor gikk kvinnen, som etter all sannsynlighet var Anne Slåtten, med telefonen i hånda? Ventet hun på en spesiell samtale eller skulle hun ringe noen? Hvem, i så fall, var det Slåtten skulle ta kontakt med?

Politiet mener siste samtale på drapsofferets mobiltelefon var litt etter klokka 04.00 natt til søndag, vel tre timer før hun ble drept.

Politiet har fått to andre observasjoner av kvinner, som blir oppfordret til å ta kontakt med politiet. Den ene kvinnen er observert på strekningen fra Grovene til sykehuset mellom 07.10 og 07.15. Denne kvinnen hadde på seg lyse bukser. Den andre kvinnen ble observert ved busslomma ved Førdehuset rundt 07.15. Hun gikk i retning sentrum.

VIKTIG VITNE: Førde-kvinnen i begynnelsen av 40-åra var en av de siste som så Anne Slåtten før drapet. - Da jeg så bilde av Anne Slåtten i avisa, fikk jeg gåsehud og ble uvel, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.
DREPT: Anne Slåtten (22)