- Jeg fikk ikke penger av Marit

I politiavhør har Marit Christensen sagt at hun ga KGB-obersten Anar Agaev 100 000 kroner for å få ut sin daværende ektemann fra Russland. I retten i dag benektet Agaev å ha mottatt pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag vitnet KGB-obersten Anar Agaev i smykkesaken i Oslo byrett. Han benektet at han i 1989 skal ha mottatt bestikkelser for å hjelpe Christensens fraseparerte ektemann, Elfad Badirkanov ut av Russland.

- Jeg har ikke fått 100 000 kroner av Marit Christensen. I den perioden dette skulle skjedd, jobbet jeg i KGB i Aserbajdsjan. Da hadde jeg ingen innflytelse på de myndighetene i Sovjet som ga slike utreisetillatelser, sa han.

Det er et bilsalg som er det sentrale poenget i retten i dag. Badirkanov er tiltalt for grovt underslag av 200 000 kroner, etter at han skal ha fått pengene av Agaev for å kjøpe en personbil i Oslo til KGB-agenten sommeren 1996. Da Elfad Badirkanov ble framstilt for varetektsfengsling 4. januar i år, la aktor fram et gjeldsbrev som viste at Badirkanov skyldte Agaev 200 000 kroner. Badirkanov sier at han ble truet til å underskrive gjeldsbrevet. Det benekter Agaev.

11. februar i år anmeldte Christensen Agaev, for at han har prøvd å verve henne som KGB-agent, høsten 1996 i hennes hjem. Dette temaet var også oppe i retten

- Jeg prøvde ikke å verve henne. Hvis hun er så lovlydig, hvorfor anmeldte hun meg ikke tidligere? Dette gjør hun bare for å gi seg sjøl alibi.

NRKs tidligere Moskva-korrespondent Gro Holm skal vitne seinere i dag.