Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg fikk ikke til å fortelle om hiv-smitten»

ORKDAL (Dagbladet): - Jeg fikk ikke til å fortelle om hiv-smitten, sier 41-åringen som er tiltalt for å ha smittet en kvinne med hiv, og for å ha utsatt en annen for smittefare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han bar på hemmeligheten om sin egen sykdom i sju år, før samboeren fant hiv-medisinen i sokke- og truseskuffen.

Tiltalte nektet seg skyldig da saken mot ham kom opp for Orkdal herredsrett i går. Det til tross for at han erkjente å ha hatt ubeskyttet sex med kvinnene, uten å informere dem om det livsfarlige viruset.
- Ingen i helsetjenesten hjalp meg, slik at jeg kunne greie å fortelle om hiv-smitten. Jeg har aldri fått til å snakke om det, sa tiltalte.

En tredje kvinne

Han fikk vite at han hadde hiv i 1990, etter at hans daværende kjæreste hadde testet positivt.
Den i dag 36 år gamle kvinnen mener at hun må ha blitt smittet av tiltalte, men saken er ikke med i tiltalen fordi den er foreldet.

Først i desember 1997, sju år etter at 41-åringen fikk vite at han var hiv-smittet, ble han avslørt. Hans samboer siden høsten 1993 fant da hiv-medisinen innerst i mannens sokke- og truseskuff.

- Jeg trodde ikke det jeg så. Han hadde ikke sagt et ord om at han var smittet, sa den 42 år gamle kvinnen, som anmeldte forholdet til politiet.

Føler hat

Den 35 år gamle kvinnen 41-åringen er tiltalt for å ha smittet med hiv-viruset, ble kjent med ham i august 1992. Selv mener hun at forholdet varte til august 1993, mens tiltalte hevder det sluttet tidlig i april samme år.

Dette er vesentlig, fordi saken juridisk sett er foreldet hvis forholdet ble avsluttet før 28. april 1993.

- Det var et sjokk å få vite at jeg var hiv-smittet. Tida etterpå har vært et helvete, fortalte kvinnen, som testet seg med en gang hun fikk vite om sin tidligere samboers smitte i slutten av 1997.

Tiltalte fortalte retten at han kan ha fått hiv-smitten i forbindelse med sin FN-tjeneste i Libanon i 1985, enten ved tatovering i Israel eller under et ferieopphold i Kenya.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media