- Jeg fikk ikke tilsvarstilbud

Gerd-Liv Valla hevder hun ikke fikk svare på kritikken fra kolleger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fram til nå har tidligere LO-ledere Gerd-Liv Valla nektet å kommentere den kraftige kritikken fra tidligere kolleger som kommet fram i Torstein Tranøys bok «Vallas fall».

I en pressemelding hevder hun imidlertid at hun aldri fikk noe tilbud om tilsvar.

«I forbindelse med utgivelsen av Torstein Tranøys bok, har jeg behov for å presisere følgende: Torstein Tranøy sier i flere intervjuer at jeg ved å trekke meg fra å bli sitert, fraskrev meg tilsvarsretten. Dette er ikke riktig. Det ble aldri gitt et tilsvarstilbud.»

Forfatteren er ikke helt enig framstillingen.

-Mitt poeng er at Valla jo trakk intervjuet fra boka, fordi hun mente at hennes syn ville komme fram i hennes egen bok. Noen av de sitatene hun trakk, var om forholdet til Stensrud og påstandene om dårlig lederstil. Jeg ville gjerne hatt med hennes versjon og hennes sitater, sier han til Dagbladet.no.

Han gir imidlertid Valla rett i at hun ikke har fått lese de enkelte sitatene i boka.

- Hvis hun mener at hun aldri har fått forelagt enkeltsitatene fra for eksempel Ellen Stensrud så har hun rett i det. På den tiden hadde heller ikke Stensrud sett disse, så de kunne jeg ikke la henne lese. Tilsvarsretten i en bok er heller ikke det samme som i media, sier han.

I boken om LO-lederens fall sier Ellen Stensrud blant annet at Valla ba henne slutte i LO da faren hennes døde.

- IKKE TILSVAR:Tidligere LO-ledere Gerd-Liv Valla mener hun aldri fikk tilbud om tilsvar i Torstein Tranøys bok «Vallas fall».
- IKKE TILSVAR:Tidligere LO-ledere Gerd-Liv Valla mener hun aldri fikk tilbud om tilsvar i Torstein Tranøys bok «Vallas fall». Vis mer

Tranøy mener at han likevel forsøkte å ivareta Vallas syn i boka.

- Jeg jobbet bevist for at også Vallas side av saken skulle komme fram. Blant annet er et helt kapittel i boka viet Vallas versjon av konflikten med Ingunn Yssen, sier han.

Hva synes du om at hun kommer med denne påstanden nå?

- Hvis dette er noe hun føler for å si så er det helt i orden for meg. Men jeg skulle ønske at hun i stedet ville kommentert innholdet hvis hun mener det som står der ikke er riktig. Dette er en viktig sak. Offentligheten og Valla fortjener at også hennes versjon kommer fram, sier han

I pressemeldingen skriver Valla at hun fortsatt ikke finner det hensiktsmessig å kommentere Torstein Tranøys bok.