-Jeg fikk inntrykk av at de kanskje ikke helt ville

Hotellkonge Petter Stordalen etter møtet med Rikshospitalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): -Ikke bare lekset de opp alle problemene og utfordringene, vi fikk også lite konkrete tall, som vi er avhengig av for å komme med et tilbud, sa en travel Petter Stordalen til Dagbladet etter møtet med Rikshospitalet om det omstridte sykehotellet i går.

-For å si det slik; det er vanskelig å spille dart i blinde.

Innen klokka 20 i kveld må Stordalen, Arthur Buchardt og Christian Ringnes komme opp med et tilbud på bygging av den omstridte sykehotellet Stordalen tripper etter å komme i gang, men er litt betenkt over at det var liten entusiasme å spore hos de frammøtte fra Rikshospitalet.

-Jeg fikk inntrykk av at de kanskje ikke helt ville. Vi kom dit Arthur og jeg, og det var litt overraskende hvor vanskelig det var å få dette til. De så jo bare problemer!

Toppledelsen i Helse Sør-Øst var tungt representert i gårsdagens møte. Steinar Martinsen er både styreleder i Rikshospitalet og en av Bente Mikkelsens tre viseadministrerende direktører i Helse Sør-Øst.

Etter det Dagbladet kjenner til, var det viseadministrerende direktør Atle Brynestad i Helse Sør-Øst som redegjorde for rammebetingelsene, som helsekjempen mener kommer fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Det er bare to uker siden Helse Sør-Øst ga klar beskjed om at sykehotellet på Radiumhospitalet ikke skal gjennomføres. «Vedtaket gjelder for alle foreslåtte alternativer, som også inkluderer gjennomføring i regi av Sykehotell AS eller i regi av ekstern aktør».

Styreleder Martinsen mener et av problemene privatinvestorene står overfor er at det nye sykehotellet etter planen skulle bygges på taket av strålebygget til Radiumhospitalet, og at private aktører dermed ikke juridisk har en egen tomt å bygge på.

KNAPP FRIST: Innen klokka åtte i kveld må Christian Ringnes, Petter Stordalen og Arthur Buchardt presentere et tilbud på byggingen av det omstridte sykehotellet.
KNAPP FRIST: Innen klokka åtte i kveld må Christian Ringnes, Petter Stordalen og Arthur Buchardt presentere et tilbud på byggingen av det omstridte sykehotellet. Vis mer

Stordalen avfeier «problemet» med et lite fnys.

- Når vi sier vi skal ta byggerisiko, finansieringsrisiko og driftsrisiko, hva er da problemet? undrer han.