PÅKJØRT: Madelen Jørvum skulle bare gå en tur langs veien, men endte opp med å bli påkjørt bakfra. Nå råder hun alle til å bruke refleks. Foto: Privat
PÅKJØRT: Madelen Jørvum skulle bare gå en tur langs veien, men endte opp med å bli påkjørt bakfra. Nå råder hun alle til å bruke refleks. Foto: PrivatVis mer

Madelen ble påkjørt

- Jeg fikk lære på den harde måten at man er idiot uten refleks i mørket

Madelen gikk en tur langs veien, men hadde glemt refleksen.

Madelen Jørvum (20) var ute og gikk en kveldstur i mørket, da hun plutselig ble påkjørt bakfra.

- Jeg gikk langs siden av veien, og så kom det en bil bakfra som ikke så meg. Den smalt inn i meg fra siden bak på låret, og så ble jeg kastet ut i grøfta, forklarer Jørvum til Dagbladet.

HOVENT: Ansiktet til Madelen er fremdeles hovent, og hun trenger sterke smertestillende. Foto: Privat
HOVENT: Ansiktet til Madelen er fremdeles hovent, og hun trenger sterke smertestillende. Foto: Privat Vis mer

Hun forteller at hun ble kastet omtrent to meter gjennom lufta før hun landet, og at hun våknet med en mann sittende ved siden av seg som forsøkte å hjelpe henne.

Etter den skremmende episoden ble hun kjørt til sykehuset i Vestfold. Der bestemte hun seg for å dele et bilde av skadene på Facebook, sammen med en tekst hvor hun oppfordrer alle til å bruke refleks.

- Hei alle. Jeg fikk lære på den harde måten i dag at man er en idiot uten refleks i mørket. Jeg skremte en mann som nå sitter med vondt i magen, jeg skremte mor og far der hjemme, og jeg skremte meg selv, skriver hun.

Videre påpeker hun at hun slapp billig unna ulykken, og at hun bare har fått noen sting i ansiktet, en brukket nese, og et brudd i hånda.

- Det er en oppvekker på hvor mye noe så lite som en refleks kan ha å si. Tenk over det neste gang du skal ut i mørket. Er det verst å skremme de du har rundt deg ved å bli påkjørt på grunn av noe så dumt som en refleks? Ta det på, ha det i lomma, og bruk det. Spar deg selv og de rundt deg for smerte, skriver hun.

Innlegget har allerede blitt delt 4000 ganger, og fått over 600 kommentarer. De fleste i kommentarfeltet ønsker henne lykke til, og takker henne for at hun retter fokus på noe så viktig som bruk av refleks.

Madelen forteller til Dagbladet at hun har veldig vondt etter ulykken, og at hun er avhengig av at familien hjelper henne.

- Det er veldig vondt. Jeg sliter med å fungere helt på egen hånd, men har god hjelp fra de nærmeste, og tar mye smertestillende, sier hun.

Politiet rykket ut til ulykka klokka 16:41 onsdag kveld, og kunne via Twitter informere om at det var spesielt mørkt på ulykkesstedet ettersom flere gatelykter ikke fungerte.

De har nå opprettet sak, og varslet Vegtrafikksentralen.