SYLVI BLIR HELSEPOLITIKER:

- Jeg fikk ønsket oppfylt

Sylvi Listhaug går inn i Stortingets helse- og omsorgskomité.

DELT ANSVAR: Sylvi Listhaug gleder seg til å begynne i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, der hun skal dele ansvaret som Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson med Bård Hoksrud. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
DELT ANSVAR: Sylvi Listhaug gleder seg til å begynne i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, der hun skal dele ansvaret som Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson med Bård Hoksrud. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sylvi Listhaug (40) debuterer i dag som stortingsrepresentant, etter at hun før påske trakk seg som justisminister.

- Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Bård Hoksrud i helse- og omsorgskomiteen. Det var den komiteen jeg håpet på, jeg var heldig som fikk ønsket oppfylt, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Politisk kraft

Bård Hoksrud har vært Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson og eldregeneral. Nå skal oppgavene hans deles med Sylvi Listhaug.

- Vi har samarbeidet godt i alle år. For oss i stortingsgruppa er det fantastisk å få inn Sylvis politiske kraft, sier Bård Hoksrud.

Tilbake etter 14 år

Sylvi Listhaug ble innvalgt som stortingsrepresentant for Møre og Romsdal i september 2017, men har hatt permisjon mens hun var statsråd.

Hun har ikke jobbet på Stortinget på 14 år, siden hun i 2001-2004 var politisk rådgiver for Frp-gruppa innenfor området kirke-, utdanning og forskning.

Til Dagbladet forteller Listhaug at hun har hatt interesse for helse- og omsorg helt siden ungdommen.

Nyttig erfaring

- Jeg jobbet i fire år på aldershjem i hjemkommunen min Ørskog etter skoletid fra jeg var 17 år. En utrolig nyttig erfaring å ha med seg da jeg var byråd for eldreomsorg i Oslo i 2006-11.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer