Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SYLVI BLIR HELSEPOLITIKER:

- Jeg fikk ønsket oppfylt

Sylvi Listhaug går inn i Stortingets helse- og omsorgskomité.

DELT ANSVAR: Sylvi Listhaug gleder seg til å begynne i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, der hun skal dele ansvaret som Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson med Bård Hoksrud. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
DELT ANSVAR: Sylvi Listhaug gleder seg til å begynne i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, der hun skal dele ansvaret som Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson med Bård Hoksrud. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sylvi Listhaug (40) debuterer i dag som stortingsrepresentant, etter at hun før påske trakk seg som justisminister.

- Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Bård Hoksrud i helse- og omsorgskomiteen. Det var den komiteen jeg håpet på, jeg var heldig som fikk ønsket oppfylt, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Politisk kraft

Bård Hoksrud har vært Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson og eldregeneral. Nå skal oppgavene hans deles med Sylvi Listhaug.

- Vi har samarbeidet godt i alle år. For oss i stortingsgruppa er det fantastisk å få inn Sylvis politiske kraft, sier Bård Hoksrud.

Tilbake etter 14 år

Sylvi Listhaug ble innvalgt som stortingsrepresentant for Møre og Romsdal i september 2017, men har hatt permisjon mens hun var statsråd.

Hun har ikke jobbet på Stortinget på 14 år, siden hun i 2001-2004 var politisk rådgiver for Frp-gruppa innenfor området kirke-, utdanning og forskning.

Til Dagbladet forteller Listhaug at hun har hatt interesse for helse- og omsorg helt siden ungdommen.

Nyttig erfaring

- Jeg jobbet i fire år på aldershjem i hjemkommunen min Ørskog etter skoletid fra jeg var 17 år. En utrolig nyttig erfaring å ha med seg da jeg var byråd for eldreomsorg i Oslo i 2006-11.

- Nå ser jeg med forventning fram til å jobbe for en bedre hverdag for eldre her fra Stortinget, sier Sylvi Listhaug.

- Vi vil at eldre og deres pårørende kontakter oss direkte, hvis de mener de ikke får det tilbudet de har krav på. Vi har ikke tenkt å ligge på latsida og drar gjerne på hjemmebesøk, hvis vi blir invitert. Jeg håper at vi kan være ombudspersoner for de eldre og bidra til at de kan være herre i eget liv, sier Listhaug.

Effektiv behandling

Bård Hoksrud understreker at eldrepolitikk er et av kjerneområdene for Frp.

- Det brenner vi veldig for. Vi er også opptatt av sykehusene, av at pasienter skal få rask og effektiv behandling.

- Sykehuskøene er redusert kø med 65.000 personer mens vi har vært i regjering, sier Hoksrud.

Økt livskvalitet

Sylvi Listhaug poengterer at Norge må være villig til å lære av andre land som er kommet lenger i sykehusbehandling.

- Jeg vil ut og se hva vi kan lære, hvordan vi skal ta i bruk ny teknologi, som kan gi folk økt livskvalitet, sier Listhaug.

- VI TRENGER VOKSNE FOLK I POLITIKKEN: Sylvi Listhaug har gått som justisminister, og her er folkets avskjed. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!