- Jeg fikk panikk

Psykolog John Sandstrøm er et lommetyvoffer. - Det kom som et sjokk da jeg satt i drosjen og plutselig manglet penger, kort og mobiltelefon, sier den erfarne psykologen til Dagbladet. Han hadde nettopp betalt morens begravelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandstrøm ble rundstjålet på vei fra kontoret i Øvre Slottsgate til drosjeholdeplassen på Stortorget - eller i selve drosjekøen. Psykologen kan ha blitt spanet på fra banken hvor han betalte ei regning.

Sandstrøm merket, som de aller fleste, ingen ting, og vet ikke nøyaktig hvor og når de antatt profesjonelle tyvene klarte å få fingrene ned i innerlommene på jakka hans på ettermiddagen.

Psykologen forteller at hans første reaksjon var at han ble fly forbannet over situasjonen han var havnet i.

- Deretter oppdaget jeg hvilke praktiske problemer som oppstår etter at lommetyver har vært på ferde, sier Sandstrøm.

- Tapet av kontanter kan være et akutt problem, men ikke det som i ettertid sitter igjen som det mest traurige. Det er å måtte ringe rundt for å få sperret kort. Det kan ta tid. For mitt vedkommende ble ett kort misbrukt av tyven.

- Idet jeg oppdaget at nøkler til kontor og hjem var borte, opplevde jeg nærmest panikk, og jeg fikk følelsen av at situasjon på en måte var kommet helt ut av kontroll, sier han.

Sandstrøm har bistått blant andre kjente forsvarsadvokater i liknende situasjoner. Han har erfart at følelsen av maktesløshet fører til opplevelse av panikk og manglende evne til å konsentrere seg om det de er satt til å gjøre i tida etter for eksempel et lommetyveri.

- For min del kom lommetyveriet etter at jeg nettopp hadde vært og betalt begravelsesregninga etter min avdøde mor, og tapsproblematikken blir da sjølsagt ekstra forsterket, sier han.