- Jeg fikk sjokk da jeg så hva som krøp ut

Lars Johnsen (24) fikk en noe ubehagelig overraskelse da han fant dette krypet i Bendit-posen med sukkererter.

 UBEHAGELIG:  Lars Johnsen tror han tenker seg om to ganger før neste pose med sukkererter blir kjøpt inn. Foto: privat.
UBEHAGELIG: Lars Johnsen tror han tenker seg om to ganger før neste pose med sukkererter blir kjøpt inn. Foto: privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en lang dag på skolebenken dro bergensstudenten Lars Johnsen (24) innom en Kiwi-butikk i går kveld for å kjøpe seg en liten snacks.

- Jeg ønsket meg de «sprø og søte» sukkertene som Bendit tilbyr, de funker helt greit å spise og jeg så frem til måltidet, sier Johnsen til Dagbladet.

Ukomfortabelt i munnen Han åpnet den forseglede posen, tygget og svelget seg gjennom halve innholdet, før han plutselig merket noe som ikke var så veldig sprøtt og søtt.

- Da kjente jeg noe ukomfortabelt i munnen, det var akkurat som at noe ikke helt stemte. Jeg fikk sjokk da jeg så hva som krøp ut. Den lille larven som jeg har tatt bilde av. Du kan mildt sagt si at jeg brakk meg, sier han.

Han synes det er ubehagelig at han har spist flere sukkererter av denne typen.

- Jeg er ikke vanligvis den som klager, men dette ikke skulle ha skjedd. Her har det virkelig gått galt på kontrollen. For det skal vel være helt unødvendig for meg som forbruker å åpne opp hver eneste sukkerert i posen for å sjekke konsistensen, sier Johnsen.

- Egg fra svermer Helle Linnert er informasjonssjef i Bama, som står bak varemerket Bendit, hun forteller hvordan dette kan ha skjedd.

- I dette tilfellet er det sannsynlig at en svermer som har lagt egg og larven har fått utvikle seg. Vi forstår at det kan oppleves som ubehagelig å finne larven, men det er ikke noen helsefare knyttet til tilstedeværelsen av insektet, sier Linnert til Dagbladet.

Informasjonssjefen forstår at denne opplevelsen ikke var særlig komfortabel for studenten fra Bergen.

- Produsentene benytter plantevernmiddel for å unngå skadegjørere på produktet. Ute i naturen vil likevel en slik kontrollert behandling aldri kunne bli 100 prosent dekkende. Vi beklager på det sterkeste denne ubehagelige opplevelsen, slikt skal selvfølgelig ikke forekomme, sier hun.

Lars, som nå holder på sin hjemmeeksamen i Bergen, tror han velger seg et annet produkt neste gang han har lyst på noe godt å spise.

- Det tar nok litt tid før jeg spiser det igjen, jeg elsker produktet, men dette tar virkelig kaka. Det frister ikke akkurat å kjøpe en ny pose når det er en sjanse for å få med en larve på kjøpet, sier Johnsen.

 LARVE:  Han åpnet den forsegla posen, tygget og svelget seg gjennom halve innholdet, før han plutselig merket noe som ikke var så veldig sprøtt og søtt. Foto: privat.
LARVE: Han åpnet den forsegla posen, tygget og svelget seg gjennom halve innholdet, før han plutselig merket noe som ikke var så veldig sprøtt og søtt. Foto: privat. Vis mer