- Jeg fikk sparken fordi jeg tjente for mye

Men Aleksander (38) tjente mindre enn sine norske kollegaer.

BRØDFØR FAMILIEN: - Jeg har en datter som er ti måneder gammel og er den eneste som tjener brød til familien. Nå står jeg uten jobb og er redd for å ikke ha nok til mat, sier Aleksander Ivatsenko til Dagbladet.no. Foto: PRIVAT
BRØDFØR FAMILIEN: - Jeg har en datter som er ti måneder gammel og er den eneste som tjener brød til familien. Nå står jeg uten jobb og er redd for å ikke ha nok til mat, sier Aleksander Ivatsenko til Dagbladet.no. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): - Jeg har en datter som er ti måneder gammel og er den eneste som tjener til brød for familien. Nå står jeg uten jobb og er redd for å ikke ha nok til mat, sier Aleksander Ivatsenko til Dagbladet.no.Inntil april jobbet han som lastebilsjåfør i Norge. Nå er han tilbake i Estland. Bytter ut sjåførerFørst ble nordmenn byttet ut med østeuropeere. Nå blir østeuropeerne byttet ut med andre østeuropeere som kan jobbe for enda mindre.

38 år gamle Ivatsenko startet å jobbe i Norge august 2008. Han skulle kjøre transport for det norske selskapet Arbitrator AS. De første seks månedene skulle gjelde som en prøveperiode, deretter skulle esteren få fast ansettelse.Men selv om Ivatsenko tjente mindre enn sine norske kollegaer, mente hans norske sjef at han tjente for mye, hevder Ivatsenko. Dumper lønnen27 desember fikk esteren beskjed om at lønnen måtte ytterligere ned. Det ville heller ikke bli aktuelt med en fast ansettelse.- Jeg fikk beskjed om at jeg måtet gå i en ny seks måneders prøveperiode og at lønnen min ville bli redusert med 33 prosent, forteller han. Lønnsreduksjonen ble iverksatt tre dager etter at han fikk beskjeden. Men heller ikke dette var lavt nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer