- Jeg fikk tårer i øynene

Omlag 2000 på utegudstjeneste i iskalde Røros.

VINTERIDYLL: Den spesielle utegudstjenesten i Norges kanskje mest julete by ble enda mer stemnigsfull enn prestene hadde håpet på. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
VINTERIDYLL: Den spesielle utegudstjenesten i Norges kanskje mest julete by ble enda mer stemnigsfull enn prestene hadde håpet på. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Om det var de svært idylliske vinteromgivelsene i Bergstaden eller budskapet som lokket publikum skal være usagt, men nærmere to tusen personer møtte opp til en helt spesiell friluftsgudstjeneste på Røros julaften.

På grunn av omfattende restaureringsarbeider i Røros kirke er bygget ute av drift, og kirken valgte derfor å trosse minusgradene og gjennomføre juleritualet utendørs på Malmplassen.

Fastboende og tilreisende samlet seg foran sogneprest Kjell A. Tørring, for anledningen på en prekestol laget av snø og is. Han var svært rørt over synet som møtte ham.

- Dette var helt utrolig. Jeg fikk tårer i øynene da vi kjørte inn på plassen her, sier Tørring til lokalavisa Arbeidets Rett i kveld.

Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Røros kirke er i dag Norges femte største kirke. Den er også kjent som «Bergstadens Ziir» (pryd) og er rangert av Riksantikvaren som en av de ti mest profilerte kirkene i Norge.

Oppussingsarbeidet, trolig det mest omfattende av sitt slag her til lands, er ventet å være ferdig tidsnok til neste jul.

Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer