Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg føler at noe er i ferd med å skje»

Thorbjørn Jagland er overbevist om at det pågår en kampanje mot ham, men nekter å gi seg. I går videreførte han sin strategi i Norli bokhandel: - Ingen utenfor partiets rekker skal enda en gang få presset meg til side, sa han og signerte «Vår sårbare verden».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da besøket i bokhandelen var over, gjentok Jagland til Dagbladet enda en gang påstandene om «en ondsinnet kampanje» mot ham. Hvordan den arter seg eller hvem som står bak, vil han ikke utdype:

- Hvordan går det?

- Jeg føler at noe er i ferd med å skje.

- Hva da?

- At stadig flere ser hva som foregår.

- Hva er det som foregår?

- Det er dere i media de beste til å svare på.

- At noen sier de støtter deg, mens andre støtter Stoltenberg?

- Nei, det er den kampanjen som foregår utenfor partiet jeg tenker på.

- Kan du utdype det?

- Som sagt, det vet dere journalister best selv, sa en innbitt Jagland før han avfeide alle videre spørsmål og sette seg i en drosje.

Jagland benyttet i går sin kampanje for boka «Vår sårbare verden» til å fremme sitt kandidatur i lederstriden. Overfor et pressekorps som var nesten like tallrikt som interesserte kunder, sa han at «jeg føler meg sterk og har ryggen fri».

Støttespillere

- Jeg har presentert hva jeg står for, og har ikke noe valg. Jeg må stå på videre i arbeidet for Arbeiderpartiets grunnverdier, så får partiets organer avgjøre.

Mellom de titall kundene som ville ha hans signatur, sto tre trofaste Jagland-tilhengere. Først ut var tidligere stortingsrepresentant Kari Husøy, nå leder av Gamle Oslo Ap.

- Jeg er for å vise ham støtte i prosessen som nå pågår, sa hun før Kleiv Fiskvik, leder i LO Oslo, og Svenn Hugo Johansson, leder i fagligpolitisk utvalg i Oslo Ap, gjentok støtten.

- Ingen har så store kunnskaper om samfunnet som Thorbjørn, mente Johansson.

Jagland talte

Før Jagland satte seg ved signaturbordet, oppsummerte han bokas innhold i en politisk tale verdig et landsmøte.

- Fattigdommen er en udetonert bombe over hele verden. Vår oppgave må være å arbeide for en global velferdsstat. Budskapet må være det samme i norsk politikk. Det eneste som kan gjenreise Arbeiderpartiet som politisk kraft, er at vi finner tilbake til partiets opprinnelse - kampen for sosial rettferdighet, sa han.

Ikke som Haakon Lie

Forfatter, jordomseiler og tidligere politisk reporter i Dagbladet, Ragnar Kvam jr., sto i bakgrunnen og ventet på at journalister og kunder skulle gi seg.

- Hei, Ragnar, utbrøt Jagland. - Jeg skal ikke skrive i boka til deg det samme som Haakon Lie gjorde: «Til Ragnar Kvam, som jeg aldri har tålt.»

I stedet skriver han til den erfarne skipperen: «Til Ragnar Kvam, som jeg alltid har satt pris på. Du er vel enig i at den som ikke vil seile når det er vind, kommer ingen steder.»

SIGNERTE OG SNAKKET: Nesten like mange journalister som bokkjøpere var møtt fram da Thorbjørn Jagland signerte sin nye bok, «Vår sårbare verden», i en Oslo-bokhandel i går.
Hele Norges coronakart