- Jeg føler en enorm lettelse

Venner og slektninger av gruvearbeiderne i Chile feirer at sine kjære snart får se dagslys.

LETTET: Slektninger av gruvearbeiderne feirer at de snart skal se sine kjære igjen. TV-bilder viser vill jubel og gledestårer i Chile i dag. Gruvearbeiderne vil antakelig være oppe i dagslys innen noen få dager. Foto: AFP Photo
LETTET: Slektninger av gruvearbeiderne feirer at de snart skal se sine kjære igjen. TV-bilder viser vill jubel og gledestårer i Chile i dag. Gruvearbeiderne vil antakelig være oppe i dagslys innen noen få dager. Foto: AFP PhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Sjakten som skal brukes til å redde ut 33 innesperrede gruvearbeidere i Chile, ble nettopp ferdigboret, ifølge redningsmannskapene.

Gjennombruddet kom kort tid etter klokken 08 lokal tid i dag. Redningsmannskaper har drillet seg helt ned til området hvor de 33 chilenerne befinner seg i gruva.

Ute om få dager Dette betyr at prosessen med å føre gruvearbeiderne gjennom tunnelen begynner innen noen få dager, melder BBC.

Mennene har vært fanget i gruva siden den kollapset 5. august. Men nå er snart de 65 lange, pinefulle dagene med venting over.

Mange slektninger og venner av gruvearbeiderne har satt opp en camp i nærheten av ulykkesstedet. De startet feiringen på forhånd i dag, da de skjønte at deres kjære snart vil være sammen med dem igjen.  

-Enorm lettelse Alicia Campos, moren til gruvearbeideren Daniel Herrera, sier til BBC at hun er «veldig glad».  

- Jeg føler en enorm lettelse, fordi jeg føler det på meg at jeg skal se sønnen min snart, sier hun.

- Gråting og skriking Robert Nisbet, Sky News sin USA-korrespondent befinner seg for øyeblikket sammen med familiene til gruvearbeiderne i Copiapo.

Han melder at atmosfæren på stedet er noe helt utenom det vanlige.

FEIRER: TVN Chile viser redningsmannskaper feire etter at en av drillene som borer gjennom fjellet for å redde de 33 gruvearbeiderne endelig nådde stedet der mennene har søkt ly. Nå spår man at det bare er snakk om dager før de 33 mennene er reddet. Foto: AFP Photo
FEIRER: TVN Chile viser redningsmannskaper feire etter at en av drillene som borer gjennom fjellet for å redde de 33 gruvearbeiderne endelig nådde stedet der mennene har søkt ly. Nå spår man at det bare er snakk om dager før de 33 mennene er reddet. Foto: AFP Photo Vis mer

- Jeg må si at de siste få dagene har dette vært et høytidelig sted med 33 flagg som hver og en representerer en av gruvearbeiderne. Familiene har kommet opp hit for å hedre sine kjære som er fanget under bakken.

- Men i dag endret stemningen seg betraktelig til feiring så fort familiene hørte bjella ringe, og alle løp alt de kunne ned til flaggene med sine kjære. Det var tårer og skriking. Det hele er en gigantisk lettelse, sier han.

Dagbladet vil følge dramaet utover dagen og kvelden. 

SNART UTE: Gruvearbeiderne vil være ute av gruva innen noen få dager, meldes det i dag. Foto: EPA
SNART UTE: Gruvearbeiderne vil være ute av gruva innen noen få dager, meldes det i dag. Foto: EPA Vis mer