Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg føler ikke at hun tar meg på alvor

Nina Jensen (WWF) har hamret løs mot miljøprofilen i statsbudsjettet storesøster Siv Jensen la fram i dag.

EN KLEM MELLOM SKYLLEBØTTENE:  Finansminister Siv Jensen klemmer og hilser på søster Nina Jensen i Dagsnytt 18-studio hos NRK, etter en dag der hun har servert ramsalt kritikk av klimaprofilen i statsbudsjettet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EN KLEM MELLOM SKYLLEBØTTENE: Finansminister Siv Jensen klemmer og hilser på søster Nina Jensen i Dagsnytt 18-studio hos NRK, etter en dag der hun har servert ramsalt kritikk av klimaprofilen i statsbudsjettet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Siv Jensen og hennes søster, generalsekretær i World Wide Fund for Nature (WWF), Nina Jensen, var begge Dagsnytt 18-studio i kveld. De var ikke i debatt mot hverandre, men ga hverandre en tilsynelatende hjertelig klem i det det var stolbytte i studio.

Dette til tross for at Nina Jensen er alt annet enn fornøyd med den grønne profilen i statsbudsjettet som er lagt fram.

- Jeg er ikke bare skuffet, men på grensa til provosert, sa hun til Dagbladet tidligere i dag.

På Marienlyst, mens søster Siv Jensen forsvarte budsjettet i studio, utdypet hun for Dagbladet:

- Det var et grønt valg, og når sentrale personer i regjeringen stadig snakker om det grønne skiftet, forventet vi mer enn dette. Dette er et budsjett som vil øke de norske CO2-utslippene. Vi har forpliktet oss til en reduksjon i CO2-utslippene på 40 prosent. At dette gjøres bare måneder før klimakonferansen i Paris (i desember, red.anm), er pinlig, sier Nina Jensen til Dagbladet.

- Føler du at finansministeren tar deg på alvor når du tar opp disse problemene?

- Nei.

Møtes ikke i debatt Nina Jensen har igjennom forskjellige roller i WWF gitt storesøster Siv klimakjeft i snart ti år. Men de to har aldri møttes direkte i debatt, noe de heller ikke ble spurt om i går.

- Det er ikke naturlig for oss å gå i debatt med finansministeren, kanskje heller olje- og energiministeren eller klima- og miljøministeren, sier Nina Jensen.

Hun understreker at kritikken fra WWF ikke retter seg mot finansministeren spesielt.

- Jeg forstår at det er har vært et vanskelig budsjett å lage, og det er mange gode grep her for sysselsettingen. Men i dette busjettet er de tunge satsingene på ting som i praksis er klimafiendtlige, mens man har en pakke klimatiltak med grønn sløyfe på siden. Det er ren kosmetikk, sier Nina Jensen.

Milliardøkninger Finansminister Siv Jensen er ikke enig i at budsjettet ikke tar klima på alvor.

- Det budsjettet som stortinget vedtok sist ble omtalt som et godt budsjett på klimaet. Vi øker satsningen på klima i forhold til det budsjettet, sier Siv Jensen, og peker på den kraftige økningen til klima- og energifondet, og budsjettøkningen for departementet

Klima- og miljødepartementets budsjett øker med 10,2 prosent sammenlignet med i fjor.

Kilma- og energifondet (OED) får 14,25 milliarder. Men dette tilskuddet vil fondet være på 67,75 milliarder kroner.

- Men det viktigste har vært å legge fram et budsjett som sikrer økt sysselsetting, sier Siv Jensen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!