- Jeg føler meg glad, og jeg føler meg trygg

Fem tynnkledde afganske gutter ble dumpet i svenske skoger på julaften. Tatt inn i varmen av menighet.

TATT INN I VARMEN: De fem afghanske tenåringsguttene som ble dumpet i de svenske skoger på julaften, ble tatt inn i varmen av prest Jonas Nyström i Höglandskyrkan. Foto: Lars Andersson/Expressen
TATT INN I VARMEN: De fem afghanske tenåringsguttene som ble dumpet i de svenske skoger på julaften, ble tatt inn i varmen av prest Jonas Nyström i Höglandskyrkan. Foto: Lars Andersson/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): De fem afghanske guttene som ble dumpet i de svenske skogene på julaften, kom seg i trygghet etter å ha gått seg vill.

Dumpet av smuglereTenåringsguttene ble trolig dumpet av menneskesmugler, etter en 18 dagers tur i Europa, hvor de satt i en container.

De fem var svært tynnkledde da de ble dumpet ved skogsområde ved Sävsjö i Småland i Sør-Sverige, skriver Expressen. Etter å ha gått seg vill, fant de endelig et jernbanespor de fulgte. Det kan trolig ha reddet livene deres.

- Jeg er gladNå befinner de seg i varmen til menigheten i Höglandskyrkan, som har gitt dem mat og klær.

- Jeg er glad, og jeg føler meg trygg, sa en av guttene til Sveriges Television tidligere i kveld.Presten som tar vare på dem, Jonas Nyström, kunne fortelle at guttene var svært medtatte. De fem er mellom 14 og 18 år gamle. Attenåringen blir tatt hånd om av det svenske Migrasjonsverket, mens de andre etterhvert vil bli tatt hånd om av barnevernet.- Det var ingen andre som sa ja til å ta dem. Vi var ikke øverst på listen, forklarte presten under intervjuet med SVT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer