- Jeg føler meg misbrukt

LARVIK (Dagbladet): - Jeg føler meg misbrukt i et maktspill, sier den utpressingssiktede travtreneren Atle Hamre (39). Han er nedbrutt og sliten. Håpet om at han skulle bli løslatt av retten i går forsvant etter et drøyt en time langt fengslingsmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamre-saken er det store samtaleemnet i travmiljøet. På informert holdt får Dagbladet opplyst at politiet har fått en rekke tips i saken fra folk i hestesportskretser. Det er avhørt omkring seksti vitner i saken.

- Jeg har inntrykk at mye av det som er brakt videre til politiet er rykter, sier Atle Hamres forsvarer, advokat Tor Kjærvik.

Penger i utlandet

Politiet legger et tett lokk på etterforskningen. Torsdag bekreftet etterforskningsleder, politifullmektig Alf Martin Evensen, overfor Dagbladet at politiet hadde funnet spor etter penger både i Norge og utlandet.

- Jeg vet fortsatt ingenting om dette. Det ble ikke nevnt med et ord i forhørsretten i går, sier Kjærvik.

Maktspill

- Han gir klart uttrykk for at han føler seg misbrukt i et maktspill, sier advokaten.

Mens travkjendisen står fast på at han bare har vært en medhjelper og mellommann i utpressingen mot skipsreder Thor Christensen, hevder skipsrederen i avhør at han tror travkusken er hovedmannen.

Siktelsen går på utpressing av 28 millioner kroner. Atle Hamre hevder at han har mottatt og levert videre omkring tre millioner til ukjente mottakere.