- Jeg føler meg mistenkt

SYKKYLVEN (Dagbladet): Thavabalan Sittampalam (31) føler seg mistenkt for drap på sin venn Rajakumaran Rasian (35). Politiet vil finne hans fingeravtrykk på en skarp kniv i leiligheten hvor Kripos-teknikerne har funnet blod og spor etter kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har ingen mistenkte i saken. De mener at Rasian, blant venner kalt Raja, ble drept i sin egen leilighet, før han ble fraktet bort og gjemt på ukjent sted.

- Brukte kniv

Etter å ha vært på diskotek sammen med Raja og andre venner på Stranda lørdag kveld, ble Thavabalan med vennen Raja hjem til Sykkylven.

- Om natta lagde vi mat og så på en tamilsk musikkvideo. Jeg brukte en stor kjøkkenkniv for å åpne en spagettipakke. Politiet finner sikkert fingeravtrykkene mine på den. Jeg er nervøs og føler meg mistenkt, sier han.
Dagbladet besøkte Thavabalan Sittampalam på Stranda i går morges. Der bor han i et hus som Raja eier. De siste dagene har han tatt seg fri fra jobben fordi han ville hjelpe brødrene til den savnede i leteaksjonen.

I avhør

Sittampalam har vært inne til et politiavhør og har fått beskjed om at han kan bli kalt inn igjen dersom politiet finner ut at de har flere spørsmål å stille.

I går kveld var han tilbake utenfor huset hvor politiet mener at Raja ble drept. Teknikerne fra Kripos arbeidet med bilene til bilselgeren Raja i bakgrunnen.

- De vil finne mine fingeravtrykk på bilene også. Onsdag 6. oktober var jeg der sammen med venner for å lete. Da forsøkte vi å åpne bilene, sier han.
Han forteller at han ble vekket ved 9-tida søndag 3. oktober av at telefonen ringte.

- Skulle møte tyrker

- Raja sa at han måtte ta ferja for å møte en person som jeg tror var en tyrker. Jeg kledde på meg og kjørte ham ned til ferjeleiet. Jeg så at han gikk mot ferja før jeg kjørte for å besøke en annen venn i Sykkylven, sier Sittampalam.

- Jeg har ikke sett ham igjen etter at jeg forlot ham på Aursnes ferjekai like før klokka 9.30 søndag. Jeg trodde han hadde reist til Oslo og videre til Basel i Sveits for å delta i et familieselskap. Politiet opplyser at ferjemannskapene ikke kan huske å ha sett Raja søndag morgen eller formiddag. De kjenner ham godt fordi han reiste mye med ferja.
I går kveld fikk Sittampalam vite at politiet mener at vennen Raja var drept i leiligheten.

Politiinspektør Yngve Skovly sier at det er funnet blodspor av en slik art at det er grunn til å frykte at Raja er blitt drept.

- Sjokk

- Jeg fikk sjokk da jeg hørte det. Vi tamiler hadde håpet i det lengste at de ville finne han i live, men nå er det vel ingen muligheter for det lenger, sier Thavabalan Sittampalam.

- Da jeg var i leiligheten så jeg ingen merker etter blod. Han må ha kommet tilbake etter at jeg forlot ham på kaia. Jeg vet ingenting, men kanskje han har lånt ut penger til noen og at det har endt i en konflikt.

SISTE OBSERVASJON: - Jeg så at han gikk mot ferja før jeg kjørte, sier Thavabalan Sittampalam.