- Jeg føler meg sexy og rar

Her rappellerer Samsaya og Asgeir seg ned danskebåten for Redd Barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


VIPPETANGEN (Dagbladet): Har noe noe du absolutt ikke vil gjøre selv, men er villig til å betale deg ut av, er Rødnese-dagene noe for deg.

Fram til 25. november kan du nemlig utfordre andre til å gjøre alle slags gufne saker, som når DFDS utfordret artisten Samsaya og sjefen over alle sjefer, Asgeir Borgermoen til å rappellere ned 40 meter langs siden av danskebåten Crown of Scandinavia.

Reglene er slik at dersom personen som blir utfordret ikke tør, vil eller orker å ta sjansen, kan denne også betale seg ut, men da til dobbelt av utgangsprisenprisen.

Det forklarer kanskje litt av hvorfor Samsaya og Asgeir i dinglet i hvert sitt tau over kaia på Vippetangen.
På bakken ventet en sjekk fra DFDS på 5000 kroner som kjendisene skulle få overrekke Rødnese-aksjonen.

- Dette er jo litt som Edderkoppen. Jeg føler meg både sexy og rar, sier Samsaya når hun henger ut over skipssiden.

Barn
Pengene som samles inn skal gå til Redd Barnas satsning på å forbedre barns helse over hele verden.

KLOVNEBÅT: Stuntet ble gjort til inntekt for Rødneseaksjonen der pengene skal brukes på å forbedre barns hele over hele verden.  Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
KLOVNEBÅT: Stuntet ble gjort til inntekt for Rødneseaksjonen der pengene skal brukes på å forbedre barns hele over hele verden. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer

- Hvert år dør 8,1 millioner barn av diare, malaria lungebetennelse og en rekke andre sykdommer som kan behandles med enkle grep, sier prosjektleder i Redd Barna, Anne Brude.

- Vi oppfordrer folk til å utfordre hverandre til inntekt for saken, sier Brude.

Redd
- Det er farlig å jobbe med bistand ute i felt, men dette er jo livsfarlig, sier Samsaya når hun ser på den rødnesekledde Danskebåten hun skal fire seg ned fra.

Samsaya deler programleder-rollen med Asgeir Borgermoen. Begge har vært på tur for å få førstehånds kunnskap om Redd Barnas arbeid. Asgeir reiste til Bosnia og Samsaya til Afghanistan.

- Jeg fikk møte Afghanere uten slør. Jeg var hjemme hos fire familier og besøkte en jordmorskole. Det var skremmende å være i et land med så mye våpen, sier den indisk-norske artisten, som innrømmer at var litt redd når de kjørte rundt på veiene i det krigsherjede landet.

NERVØS:: Samsaya var ikke helt forberedt på utfordningen fra DFDS.  Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
NERVØS:: Samsaya var ikke helt forberedt på utfordningen fra DFDS. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer

- Beskjeden vi fikk var; ikke stol på noen, ikke fortell hvor du drar eller når du kommer frem, sier Samsaya som kom seg helskinnet hjem.

Idealtid
- Også overlevde jeg rappelleringen, sier artisten som hadde tatt seg fri fra innspilling av skiva som kommer på nyåret.

I tillegg til å fire seg ned fra danskebåten, måtte radarparet gjennom en en hinderløype med bil. Samsaya har ikke lappen, men Asgeir tok jobben som kjørerlærer alvorlig.

Den samlede tiden de brukte på begge oppgavene, ble idealtiden som alle kan konkurrere med. Den 13. november åpner DFDS opp for rødnese-konkurranse. De som vil bli med å rappellere ned danskebåten og kjøre hinderløype, kan melde seg på på DFDS' hjemmesider.

Innsamlingsaksjonen vises på TV3 25. november.

NESEKOS: Prosjektleder Anne Brude i Redd Barna framfor det hun hevder er verdens største klovnenese.  Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
NESEKOS: Prosjektleder Anne Brude i Redd Barna framfor det hun hevder er verdens største klovnenese. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer
HØYT SVEVER DE: - Hvorfor gjør jeg dette, kunne vært Samsayas berømte siste ord. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
HØYT SVEVER DE: - Hvorfor gjør jeg dette, kunne vært Samsayas berømte siste ord. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer