Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg føler meg vel og er klar til å forklare meg

Rettssaken mot Joshua French er i gang.

RETTSSAKEN I GANG IGJEN: Rettssaken mot Joshua French i Kongo ble gjenopptatt igjen i dag. French er tiltalt for drapet på sin kamerat Tjostolv Moland. Foto: John Terje Pedersen
RETTSSAKEN I GANG IGJEN: Rettssaken mot Joshua French i Kongo ble gjenopptatt igjen i dag. French er tiltalt for drapet på sin kamerat Tjostolv Moland. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA/OSLO (Dagbladet): Rettssaken mot Joshua French startet i dag på nytt etter å ha vært utsatt en stund.

Følg rettssaken minutt for minutt i vårt Nyhetsstudio.

Joshua French er tiltalt for overlagt drap på Tjostolv Moland. Moland ble funnet død ved sin fengselscelle i Kongo iaugust i fjor. Etterforskningen og obduksjonen konkluderte med at Moland begikk selvmord, men kongolesiske myndigheter har snudd og tiltalt kameraten for drap.

To timer forsinket startet i dag rettsforhandlingene igjen etter å ha blitt utsatt på grunn av tolkeproblemer i retten og helsetilstanden til French.

Rettsforhandlingene startet med at det ble lest opp en helserapport om French som blant annet omhandlet hans psykiske tilstand.

- Alle kan nå se at Joshua French er en klok gutt, han er ved sine fulle fem og han har ingen forstyrrelser. Hvis han nå vil vise til ny sykdom vil det være et nytt forsøk på å trenere og utsette saken, sa aktor Katenda Nkulu etter opplesningen.

Forsvarer Marie Mwila fikk ordet:

- Legerapporten er signert av påtalemyndighetene, men er ikke underskrevet av den norske konsulen. Det betyr at vi må ta avtand fra dette dokumentet, sier forsvareren.

Dommeren spurte så French om han er ved god helse.

- Jeg føler meg vel og er klar til å forklare meg, svarte Joshua French i retten i dag.

Senere ble det lest opp et brev fra norsk UD til kongolesiske myndigheter der samarbeidet mellom kongolesisk og norsk politi blir beskrevet som svært godt. I brevet gjennomgås konklusjonene i etterforskningen like etter dødsfallet og det vises til en pressekonferanse der det ble formidlet at Moland tok sitt eget liv.

Følg rettssaken i direkte på DBTV og oversatt til norsk i vårt Nyhetsstudio.

Hele Norges coronakart